Minik Öğrenciler İlk Kez Çevre Bilinciyle Buluştu
Minik öğrenciler, çevre bilinciyle ilk kez buluştu; doğa sevgisi ve sürdürülebilir yaşam farkındalığı kazandılar.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirdiği “Doğa Dedektifleri İş Başında” adlı eğitim programını Ülkem Koleji’nde gerçekleştirdi. Programda küçük öğrencilere çevrenin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve belediyenin çevre projeleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.
Eğitim Programının İçeriği ve Katılımcılar
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen eğitimde, daire personelleri Duygu Buruk, Kıvanç Arslan ve Mikail Şamlı tarafından hazırlanan sunumlar yapıldı. Ülkem Koleji’nde düzenlenen programda Buruk, öğrencilere ormanların, su kaynaklarının ve doğal yaşamın korunmasının önemi hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, çevrenin temiz tutulmasının gerekliliği vurgulandı.
Program Sonrası Değerlendirmeler ve Teşekkürler
Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik sonunda Kayabaş ve Kuğu, öğrencilerin çevre bilincini artırmak amacıyla Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun selamlarını ileterek hediyelerini takdim etti. Kayabaş, çocukların çevreyi koruma sorumluluğunu üstlenmelerinin önemine değinerek, yeşil ve sürdürülebilir bir Manisa’nın birlikte inşa edilebileceğini ifade etti. Ayrıca enerji tasarrufu ve su kaynaklarının korunması konusunda çocukları teşvik etti. Ülkem Koleji Müdürü Esra Cinbiş ise programa destek veren öğretmenlere ve belediye yetkililerine teşekkür belgeleri sundu. Etkinlik, öğrencilere dağıtılan hediyeler ve hatıra fotoğrafı çekimi ile tamamlandı.
Kaynak: BYZHA