Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Milli Eğitim Bilime ve Sanata Engel Olma Kurumu Değildir

Milli Eğitim Bilime ve Sanata Engel Olma Kurumu Değildir
8 Eylül 2022 12:31

Milli Eğitim Temel Kanınunda da yerini bulduğu üzere amacımız geleceğimizin temınatı gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek olduğu gerçeğini Eğitim İş Sinop Şubesi olarak bir kez daha bizzat bu işin başında bulunanlara hatırlatma gereği duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hükümet Konağına yeni yer bulma konusu ne yazık ki dönüp dolaşıp okullarımızı ve oralarda eğitim gören yavrularımızı bulup onlara bir tehdide dönüşmektedir. Defalarca yaşadığımız ve her defasında çabalarımızla engellediğimiz bu duruma şimdi de yetenekleriyle ön plana çıkmış olan çocuklarımızın eğitim gördüğü Bilim Sanat Merkezimiz de nasibini almış durumda. İşin en acıklı olanı da Sinop Milli Eğitim Müdürlüğünün yani eğitim olgusunu korumanın merkezindeki kişilerin söylentiler asılsızdır yok böyle bir şey diyerek durumu geçiştirip adeta aldatmacayla Sinop Bilim Sanat merkezinin velilerini, öğretmenlerini ve en değerlimiz öğrencilerimizi, süpriz bu binayı boşaltın resmi yazısıyla şok etmesi inanılır gibi değil. Kaldıki bu binaya önceki binalarında daha yeni gönderilmiş olmalarına ve ancak yerleşmiş olmalarına karşın böyle bir muameleye maruz kalmış olmaları maddi ve manevi zarardan öte bir kazanç sağlamayacağının bilinmesine rağmen.
Sinop Bilim Sanat Merkezinin şehrin dışındaki başka bir binaya taşınmak istenmesi ister istemez akıllara şöyle bir soru da getiriyor, bu işin mimarı Milli Eğitim Müdürlüğü siz niye o binaya taşınmıyorsunuz? Evinize uzak diye mi. Ya çocuklarımız onların bu durumda yaşayacakları maduriyet sizi hiç ilgilendirmiyor mu yoksa. Büyük bir çoğunluğunun şehir merkezindeki okullarda eğitim gördüğünü ve bu okullardan farklı saatlerde çıkıp çoğunlukla yürüyerek Bilim Sanat Merkezinde eğitim görmeye devam ettikkerini bilmiyor musunuz. Bu uygulamanız ilimizdeki Bilim Samat Merkezini yok etmekten öteye geçmeyecektir. Çünkü şimdilik belli bir kısmı ilçelerden gelmekte olan öğrencilerimizin yakın zamanda ilçelerimizde yapımı bitmekte ılan Bilim Sanat Merkezlerine devam edeceği ama böylece merkez kontanjanı artmış haliyle merkezdeki öğrencilerimizin maddi yetersizlik ve velilerinin zaman uyumsuzluklarından dolayı buraya devam etmeleri mümkün olmayacaktır. Siz o zaman yanıbaşınızdaki evinizden çıkıp geldiğiniz koltuklarınızda rahat oturabilecek misiniz.
Biz Eğitim İş Sendikası olarak böyle bir girişim bırakın onaylamayı düşünmüş olmanızı bile anlamakta zorlanıyoruz. Biran önce bu büyük hatadan dönmenizi umuyoruz. Yoksa gelecekte eğitime, bilime ve sanata telafisi çok zor hasarları bırakma ihtimalinizden dolayı uyarıyoruz. Büyük önder Atatürk’ün “Yükselen yeni nesil gelecek sizsiniz” sözünü hatırlatıyoruz.
Eğitim İş Sinop Şubesi
Yönetim Kurulu adına
Celal Tuncay ŞAHBENDEROĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.