Dolar 32,4646
Euro 34,7363
Altın 2.435,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Milli Eğitim Bakanı Sinop'ta

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Sinop'ta

Milli Eğitim Bakanı Sinop'ta
18 Temmuz 2013 11:10

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eğitim yatırımları gerçekten çok doğurgan yatırımlardır, beraberinde önceden hesaplanamayan pek çok bereketi de getirirler" dedi.

Bakan Avcı, Sinop Öğretmenevi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi öğretmenevi bahçesinde yanına gelen 9 yaşındaki Yusuf Uzun adlı öğrenci, Bakan Avcı'dan kendisiyle tanıştığına dair bir not yazmasını istedi. Boyabat Özel Yıldız İlkokulu'nda okuyan Uzun, "Öğretmenime bir not yazar mısınız, öğretmenime sizi gördüğümü göstermek için" dedi.

Bakan Avcı da not kağıdına, "Sevgili Selime öğretmenim, bugün Sinop'a geldiğimde öğrenciniz Yusuf Uzun ile tanıştım. Sizi tebrik ediyorum. Çok selam ve sevgiler. Size ve bütün öğretmen arkadaşlarımıza…" yazarak küçük çocuğa verdi.

Toplantının ardından Bakan Avcı, Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Avcı, "Az laf çok iş" sloganını çok sık kullandıklarını belirtti.

"Eğitim yatırımları gerçekten çok doğurgan yatırımlardır, beraberinde önceden hesaplanamayan pek çok bereketi de getirirler" diyen Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"İnşallah bu hizmet binasının ve daha sonra ilave edilecek yurt binasının Gerze'ye getireceği hareketlilik bugünden öngöremeyeceğimiz kadar yüksek seviyede olacaktır diye ümit ediyorum. Sadece Gerze'nin değil Sinop'un bütününün de böyle bir vizyona gerçekten çok açık bir yönü var. Sinop kültür, turizm ve özellikle eğitim şehri olmaya çok müsait bir altyapıya sahip. Biliyoruz, Sinop son yıllarda ciddi manada göç veriyor. Genç nüfusumuzda ciddi bir azalma söz konusu ama bu tür eğitim yatırımlarıyla inşallah biz bu süreci olumluya çevirmenin gayreti içindeyiz. El ele vererek bu süreci daha da hızlandıracağız."

Bakan Avcı'ya konuşmasının ardından Gerze Fakülte ve Yüksekokul Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği Başkanı Fatih Ergün hediye takdim etti. Avcı ve diğer protokol üyeleri konuşmaların ardından temel atma butonuna bastı.

Avcı, buradaki programın ardından Sinop Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ile sohbet eden Avcı'ya, Seydi Ali Reis araştırma gemisinin maketi ve kalem takımı hediye edildi.

Bakan Nabi Avcı, helikopterle geldiği kentten hava muhalefeti dolayısıyla karayoluyla ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.