10 Temmuz 2026, 12:50:55
Dolar 46,9847
Euro 53,7814
Altın 6.205,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 26°C

Menderes’in Sahil Bölgesinde Atık Seferberliği

Menderes’in Sahil Bölgesinde Atık Seferberliği
10 Temmuz 2026 11:00

Menderes Belediyesi, sahil bölgesinde yaşanan yoğunluktan kaynaklanan atık artışına karşı atık mücadelesini artırdı.

Menderes Belediyesi, sahil bölgesinde yaşanan yoğunluktan kaynaklanan atık artışına karşı atık mücadelesini artırdı. Moloz, bahçe ve eşya atıkları özel olarak toplanıyor.
Menderes Belediyesi, atık seferberliğini artırdı. Sahil bölgesinde yaşanan yaz yoğunluğundan dolayı bölgeye özel çalışma gerçekleştiriliyor. Yaz aylarında nüfusun çok yükseğe çıkması ile artan çöpün yanı sıra moloz, bahçe ve eşya atıkları ile mücadele de üst seviyeye çıkarıldı. Ekipler düzenli olarak bölgeyi gezip tüm atıkları toplayarak bertaraf işlemi için götürüyor. Yaz ayları boyunca sahil bölgesindeki çalışmaların daha yoğun şekilde gerçekleştirilmeye devam edeceği aktarıldı.
“Ciddi bir çalışma içerisindeyiz”
Çalışmalar hakkında konuşan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Atıklar konusunda düzenli çalışıyoruz. Bu çalışmalara önem veriyoruz. Yaşanan her türlü zorluğa rağmen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ayrı bir çaba içerisindeyiz. Çöplerin haricinde moloz, bahçe ve eşya atıkları da ayrı bir çalışma gerektiriyor. Biz de ayrı bir ekipler bu çalışmaları sürdürüyoruz. Ekiplerimiz düzenli olarak toplama işlemini gerçekleştiriyor. Sahil bölgemize yaz aylarında daha büyük bir ağırlık veriyoruz. Yaşanan nüfus yoğunluğu atıkların miktarına da yansıyor. Bu sebepten dolayı bu aylarda sahil bölgesinde ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Hizmetimiz yoğun bir çaba ile sürecek” dedi.
Vatandaşlara seslendi
Vatandaşlara seslenen Başkan Çiçek, “Doğal güzelliği ile örnek olan ilçemizin doğasını korumak adına topyekün bir çaba gerekiyor. Hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Farkındalık etkinliklerimiz ile bunu daima vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız; bu konuda hassas olmalarıdır. Doğamız, çevremiz için farkında olalım. Duyarlı davranarak doğayı birlikte koruyalım. Geleceğimize en büyük mirasımız bu olacaktır” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.