Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Maltepe’den Düşen Kaya Parçası Korkuttu

İlçemiz Ayancık’ta Maltepe’den düşen kaya parçası vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Maltepe’den Düşen Kaya Parçası Korkuttu
Hayrettin Kaya
28 Ocak 2022 17:35

İlçemiz Ayancık’ta Maltepe’den düşen kaya parçası vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Aslan Özdemir

Edinilen bilgiye göre Maltepe’nin deniz yakasına bakan yamaçlarından kopan dev kaya parçası, 26 Ocak Çarşamba gece geç saatlerde eski Cezaevinin yanında bulunan ahşap binanın bahçesine düştü. Kayanın düşmesi sonucu bahçe duvarı hasar aldı.

1971 YILINDA DA KAYA DÜŞMÜŞTÜ

Meydana gelen olayda can kaybı yaşanmazken, düşen kaya parçası ilçede 1971 yılında benzeri yaşanan kaya düşmesi olayını hatırlattı. 1971 yılında yaşanan olayda Maltepe’den düşen kaya parçası sonucu 24 bina yıkılmış ve 5 kişinin hayatını kaybetmişti. Ayancık’ta kaya düşmesinin tekrar yaşanması ikamet eden vatandaşları tedirgin etti. Haber Foto: Kaan AKYOL

Maltepe'den Düşen Kaya Parçası Korkuttu Maltepe'den Düşen Kaya Parçası Korkuttu Maltepe'den Düşen Kaya Parçası Korkuttu

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    hep bir söylenti vardı, 1971 deki kaya faciasından sonra… şöyle derlerdi orada daha düşmeyen zincirle bağlanmış kaya bulunuyor tam temizlenmedi derlerdi. Demekki doğruluk payı varmış. Kar ,yağmur yağdıkça toprakta erime oluşuyor bu tehlikeli durumu sanırım Ayancık kaymakamımız çevre bakanlığı ile koordineli bir şekilde ve ivedilikle çözecektir buna inanıyorum. daha önceki düşen kaya askeri gazino taraflarıydı bu Ökten ağabeyin oralara düşmüş,tehlikeli bir hat var.

  2. Perihan bağrışen. dedi ki:

    Evet 71 yılında biz oradaydık eşim radar başmakinisti idi hatırlıyorum büyük bir gürültü ile kaya veya kayalar düştü ölenler oldu, ben Ayacık sinopluyum memleketim çok güzel ve sevimlidir kıymetini bilelimiyi günler.