Mahallemizin Sinemasında Narperinin Bileziği Filmi Gösterimi
Mahallemizin sinemasında Narperinin Bileziği filmi gösterimi başlıyor! Unutulmaz bir sinema deneyimi için kaçırmayın.
Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Maltepe’nin Kadınları Sinema Yapıyor” atölyesi kapsamında, “Mahallemizin Sinemasında Bu Ay” etkinliğinde “Narperi’nin Bileziği” adlı belgesel film gösterildi. Film gösteriminin ardından yönetmen Jale İncekol ile söyleşi gerçekleştirildi.
Belgesel Gösterimi ve Yönetmen Söyleşisi
“Narperi’nin Bileziği” belgeseli, kadınların toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı verdikleri mücadele ve güçlenme süreçlerini ele alıyor. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde kadınların el sanatları atölyesi kurarak ekonomik gelir sağlamalarını konu alan yapım, kadınların kendi değerlerinin farkına vararak güçlü bir varlık olduklarını vurguluyor. Yönetmen Jale İncekol, film çekim sürecinde kadınların birlikte hareket ederek engelleri aşabileceklerine şahit olduklarını ifade etti.
Uluslararası İstanbul Kadın Filmleri Festivali’nde Atölye Temsili
Belgesel gösterimi ve söyleşi sonrasında, Maltepe’nin Kadınları Sinema Yapıyor atölyesi üyeleri, Uluslararası İstanbul Kadın Filmleri Festivali’ne katılım sağladı. Festivalde, atölye yöneticisi Kibar Dağlayan Yiğit kısa bir sunum yaparak atölyenin faaliyetlerini tanıttı ve yapılan kısa film çalışmalarından örnekler paylaşıldı.
Kaynak: BYZHA