Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 17°C

“MACARIN KUYUSU” MACARİSTAN MİLLİ GÜNÜNDE TÖRENLE AÇILDI

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın girişimleriyle, Boyabat’ı su ve ilk defa elektrik ile buluşturan Macar Mühendis Ajtai Albert Kovach adına su kuyusu açıldı.

“MACARIN KUYUSU” MACARİSTAN MİLLİ GÜNÜNDE TÖRENLE AÇILDI
26 Ekim 2020 11:07

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın girişimleriyle, Boyabat’ı su ve ilk defa elektrik ile buluşturan Macar Mühendis Ajtai Albert Kovach adına su kuyusu açıldı.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ın davetiyle 23 Ekim Macaristan Milli Günü olmasına rağmen büyük bir incelik göstererek Boyabat’a geldi.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker,Türk-Macar İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Tahsin Er, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı programda. İlk olarak Belediye Binası ziyaret edildi ve karşılıklı olarak hediyeler takdim edildi. Belediye ziyareti sonrasında, 1900’lü yıllarda Boyabat’ta yaşanan kuraklık nedeniyle İlçede yaşanan su sorununun çözümü için Boyabat’a getirilen ve kurduğu türbinler sayesinde de Tarihi Çarşının kısmi olarak elektriğe kavuşmasını sağlayan Macar Su Mühendisi Ajtai Albert Kovach’ın adına Kalebağı Mesire alanında açılmış olan “Macarın Kuyusu”nun açılışı gerçekleştirildi. Burada kuyudan çıkan ilk suyu da tadan Büyükelçi teşekkür ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkanı Şefik Çakıcı yaptığı konuşmada; “Macaristan Milli Gününde Boyabat’ı önemseyen bizleri onurlandıran Sayın Büyükelçimize candan teşekkür ediyorum. Bugünü Büyükelçim kendisi belirledi. Bugün Boyabat tarihe şahitlik ediyor. İnşallah bu kuyu ile geleceğimize güçlü bir ilişki, güçlü bir sevgi taşıyacağız” ifadelerinde bulundu.

Açılış sonrasında İlçe merkezinde yer alan Yaşayan Kültürel Miras Müzesi gezilerek bilgilendirmelerde bulunuldu. son olarak Ajtai Albert Kovach’ın Boyabat Şehir Mezarlığındaki mezarı ziyaretiyle Viktor Matis’in Boyabat ziyareti sona erdi.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.