18 Mayıs 2026, 15:27:35
Dolar 45,5800
Euro 53,0066
Altın 6.648,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

Lefkoşa Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkulün Yeni Yatırım Merkezi Oldu

Kuzey Kıbrıs gayrimenkul piyasasında son dönemde öne çıkan Lefkoşa, hem oturum hem de yatırım amaçlı konut talebinde yaşanan artışla dikkat çekiyor.

Lefkoşa Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkulün Yeni Yatırım Merkezi Oldu
18 Mayıs 2026 14:12

Girne ve İskele’ye kıyasla daha erişilebilir fiyat seviyeleri ve merkezi yaşam avantajıyla öne çıkan Lefkoşa, yatırımcılar açısından giderek daha cazip bir alternatif haline geliyor. Sektör verilerine göre bölgede konut talebi son bir yılda yaklaşık yüzde 30 artarken, kira geri dönüş sürelerindeki avantaj yatırım ilgisini güçlendiriyor…

Uzman değerlendirmelerine göre Lefkoşa, yalnızca yerel değil Türkiye’den gelen yatırımcıların da radarında yer alıyor. Bölgede özellikle öğrenci nüfusu, kamu çalışanları ve beyaz yaka istihdamının artması kira talebini desteklerken, daha kısa amortisman süreleri yatırım kararlarını etkileyen temel faktörler arasında gösteriliyor.

SOA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Artukoğlu, Lefkoşa’nın artık yalnızca bir başkent değil aynı zamanda güçlü bir yatırım merkezi konumuna yükseldiğini belirterek, “Girne ve İskele uzun süredir yatırımcıların odağındaydı. Ancak artan fiyatlar ve yoğunluk, yatırımcıları daha dengeli ve sürdürülebilir bölgelere yönlendiriyor. Lefkoşa hem yaşam hem yatırım açısından daha dengeli bir yapı sunuyor” ifadelerinde bulundu.

SOA Holding’in Lefkoşa’da hayata geçirdiği Airlife projesine de değinen Artukoğlu, projenin bölgenin dönüşen konut ihtiyacına yanıt verdiğini ifade ederek, “Airlife projesini yalnızca bugünün değil geleceğin yaşam beklentilerini de dikkate alarak tasarladık. Merkezi konumu, ulaşım avantajı ve yatırım potansiyeliyle hem oturum hem yatırım amaçlı güçlü bir ilgi görüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sektör temsilcileri ise Lefkoşa’da konut fiyatlarının Girne’ye kıyasla ortalama yüzde 20 ila 25 daha düşük seviyelerde seyrettiğini, bunun da bölgeyi yatırımcılar açısından daha erişilebilir hale getirdiğini belirtiyor. Artan nüfus hareketliliği ve kira talebiyle birlikte Lefkoşa’nın önümüzdeki dönemde gayrimenkul piyasasında daha da güçlü bir konuma ulaşması bekleniyor.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.