16 Nisan 2026, 14:38:28
Dolar 44,7647
Euro 52,8602
Altın 6.937,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 13°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
13°C
Parçalı Bulutlu
Cum 14°C
Cts 11°C
Paz 14°C
Pts 14°C

Kültürpark’ta Tarihi Anlar: İZKİTAP Başlıyor

Kültürpark’ta Tarihi Anlar: İZKİTAP etkinliği başlıyor! Edebiyat ve kültürseverler için unutulmaz bir deneyim sizi bekliyor.

Kültürpark’ta Tarihi Anlar: İZKİTAP Başlıyor
16 Nisan 2026 11:01

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle organize edilen 7. İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP), 17 Nisan’da Kültürpark’ta ziyaretçilere kapılarını açacak. On gün boyunca devam edecek etkinlikler, kentteki kültür ve edebiyat hayatına önemli katkılar sağlayacak.

Fuarın Kapsamı ve Program İçeriği

17-26 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan İZKİTAP’a yayınevleri, sahaflar, sivil toplum kuruluşları, medya ve kültür kurumları katılım gösterecek. Yaklaşık 200 katılımcının yer alacağı fuarda, 400’e yakın yazar, şair, akademisyen ve gazeteci ile bir araya gelme imkanı sağlanacak. On gün süresince, söyleşi, imza günleri ve paneller dahil olmak üzere 500’den fazla etkinlik düzenlenecek.

Fuarda edebiyat, tarih ve güncel konuları kapsayan zengin bir program sunulurken; Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Beyhan Budak, Coşkun Aral, İnci Aral, Murat Menteş, Mustafa Balbay gibi tanınmış isimler yer alacak. Etkinliklerde, bu değerli isimler ziyaretçilerle buluşarak geniş kapsamlı kültürel paylaşımlar gerçekleştirecek.

Özel Etkinlikler ve Anma Proğramları

Fuarın onur konuğu olarak çağdaş Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Oya Baydar davet edildi. 18 Nisan’da Ahşap Sahne’de gerçekleştirilecek imza ve söyleşi etkinliği, Baydar’ın edebi kariyerini ve eserlerini yakından tanıma fırsatı sunacak. Ayrıca, kısa süre önce vefat eden Prof. Dr. İlber Ortaylı için, onun isminin verildiği kütüphane önünde anma programı düzenlenecek.

Fuar alanında ayrıca çeşitli sanat sergileri ziyaretçilere sunulacak. Bu kapsamda Ece Türkel ve Fatih Şimşek’in seramik eserleri sergilenirken, Uluslararası Işık Seramik Yarışması’nın sonuç sergisi ile Cem Sağbil’in “Dünyada Hala Çiçek Açıyor” isimli sergisi Kültürpark’ta yerini alacak.

Çocuklar ve aileleri için özel programlar da hazırlanmış olup, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında sahne gösterileri, yaratıcı atölye çalışmaları ve interaktif etkinlikler organize edilecek. Bu kapsamda, okuma alışkanlığını teşvik eden ortamlar sunularak, kültür ve sanat odaklı bir bayram kutlaması gerçekleştirilecek.

İZKİTAP – 7. İzmir Kitap Fuarı, 10 gün boyunca 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Ayrıntılı bilgi ve etkinlik programına kitapizmir.com adresinden erişilebilir.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.