Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Kulak kirini temizlemede bir numara!

Kulak kirini temizlemek adına yeni bir yenilik daha sunuldu! Kulak kirini nasıl temizlemek gerek?

Kulak kirini temizlemede bir numara!
14 Ocak 2016 21:32

Kulak kirini temizlemek adına yeni bir yenilik daha sunuldu! Kulak kirini nasıl temizlemek gerek?

Kulak kiri pek sevilen bir şey olmamakla beraber kulağımızı böcekten, bakteriden ve mantardan koruyor. Uzmanların ‘kulak çubuğu kullanmak zararlıdır’ uyarılarına rağmen pek çoğumuz kulak çubuklarını kullanırız. Ancak artık sağlığımızı tehdit etmeden sağlıklı bir şekilde kulağımızı temizleyebileceğiz. Nasıl mı?

Dailmail’in haberine göre; ABD’li Pediyatri Uzmanı Dr. David Hill, “Kulak çubukları kulak sıvısını iyice aşağıya doğru itiyor, orada biriken sıvı orta kulakta enfeksiyona sebep olabiliyor. Ancak kulak kiri ile başa çıkmak oldukça kolay…” dedi.

Kulağı alkol ve sirke karışımı ile temizlemek gerektiğini belirten Dr. Hill, birkaç damla damlatılan alkol sirke karışımının kulak kirini sıvılaştırarak daha rahat akmasını sağladığını ve böylece kirin daha kolay bir şekilde dışarıya çıkacağını söyledi.

Dış kulağın oldukça hassas olduğunu söyleyen Dr. Hill, ‘Kulaktaki kir böceklere karşı fiziksel bir bariyer oluşturur. Kulak içini enfekte edebilecek bakteri ve mantara karşı ise kimyasal bir bariyer oluşturur” dedi.

Yüzücülerin sürekli kulaklarında sorun yaşamasının sebebine de dikkat çeken Dr. Hill, “Bu sorun, sporcuların kulaklarında kulaklarını koruyacak kadar sıvının kalmaması nedeniyle ortaya çıkar” diyerek, kulağın dış yüzeyinin haftada 1 temizlenmesinin kulak temizliği için yeterli olduğunu ve kulak mumunun alınmaması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.