Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

KOSGEB DESTEĞİ İLE SİNOP’TAN DÜNYAYA KRİSTAL AVİZE TAŞI

KOSGEB DESTEĞİ İLE SİNOP’TAN DÜNYAYA KRİSTAL AVİZE TAŞI
23 Ağustos 2013 02:13

Evli ve bir çocuk babası olan Turgut Topal, “Sektördeki yirmi yılı aşkın tecrübemi değerlendirmek için bir işyeri kurmaya karar verdikten sonra, destek tanıtım toplantıları sonucunda KOSGEB desteklerinden haberdar oldum ve girişimcilik destek programına başvurarak, KOSGEB’den almış olduğum 30 bin TL hibe destekle iş yerimi açmaya karar verdim” dedi. Başlarda böylesine faydalı bir hibe programının olabileceğine inanmakta güçlük çektiğini belirten Topal, sonrasında KOSGEB’in makine teçhizat donanım desteğiyle iş yerini açıp faaliyete başladığında hayalini gerçekleştirmenin verdiği mutluluğu tarif edemediğini belirtti.
KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel KIZILASLAN, “KOSGEB, son üç yılda ülke çapında Girişimcilik seferberliği başlattı, bu kapsamda Sinop’un tüm ilçelerinde iş fikirlerinin hayata geçmesi için destek tanıtım toplantıları düzenledik. Gerze’de yaptığımız toplantıda Turgut Bey ile tanıştık ve KOSGEB desteğiyle iş fikrini hayata geçirebileceği konusunda kendisini detaylıca bilgilendirerek Girişimcilik eğitimine davet ettik. Eğitimi tamamlayan ve iş fikrini hayata geçiren girişimcilere, 30 bin hibe 70 bin faizsiz kredi olmak üzere toplamda 100 bin liraya kadar destek verilebilmektedir. “ dedi. Kızılaslan, “KOSGEB’in bunun yanında KOBİ’lerin yurt içi ve yurt dışı fuar katılımı, tanıtım, nitelikli eleman çalıştırma, danışmanlık, eğitim desteği… vb. birçok desteğinin de bulunduğunu” söyledi.
Turgut TOPAL, ürettiği birbirinden şık tasarımlara sahip ürünlerini, internet üzerinden de pazarlayarak, kısa sürede daha çok müşteriye ulaşmayı başarmış. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz gibi ülkelere ihracat yapan TOPAL, “Hedefim Arap ülkeleri ve Avrupa’nın kalanına da ürünlerimi gönderebilmek. Kristal avize taşı, özellikle lüks tüketime hitap etmekte ve gelir seviyesi yüksek ülkelerden aşırı talep almakta olan, el işçiliğinin yoğun kullanıldığı bir üründür. Bu yüzden, kalite anlayışımdan taviz vermeden istikrarlı üretimimi sürdürmeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Son olarak, sektörde nitelikli eleman bulmanın güçlüğüne dikkat çeken TOPAL, kendi elemanlarını yetiştirdiklerini ve değişen ihtiyaçlara cevap verebilmek adına, ürünlerinde sürekli yeniliğe odaklandıklarının da altını çizdi. Yaklaşık iki yıldan bu yana el emeği avize üretimini iyi bir noktaya taşımak için uğraşan Turgut Topal, zor bir iş olmasına rağmen çok zevkli olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.