Dolar 32,2405
Euro 34,7823
Altın 2.415,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Açık
Sinop
17°C
Açık
Sal 20°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

KETEN MÜZESİ SİNOP’A KAZANDIRILDI!

Sinop’ta 19. yüzyılda inşa edilen tarihi Kuşüzümü Konağı, yöresel keten kültürünü canlandırmak amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Keten Müzesi çalışmaları tamamlandı.

KETEN MÜZESİ SİNOP’A KAZANDIRILDI!
26 Şubat 2024 17:12

Restorasyon çalışmalarına 22 Ağustos 2022 tarihinde başlanılan, tarihi konağın geçici kabulünün yapıldığı öğrenildi. Sinop’un Tuzcular Caddesi üzerinde bulunan tarihi Kuşüzümü Konağı’nın, Sinop İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Sinop Keten Müzesi” projesiyle ketenin tarihsel ve bölgesel önemini yansıtacak şekilde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteğiyle turizme kazandırılıyor.

Proje Müellifi ve Denetçi Mimar’ı olan, Mimarlar Odası Sinop Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İsmet Aykın söz konusu konak hakkında yaptığı açıklamada; “Kuşüzümü Konağının tamamlanarak geçici kabulün yapılmasıyla önemli bir Kültür Varlığını Sinop’a kazandırmanın Keyfini yaşıyorum. Sinop İl Özel İdaresi ve Kuska sayesinde Restorasayonu tamamlanmış, Keten Müzesi Fonksiyonuna uygun olarak tanzim ve teşhiride tamamlanmıştır. Restorasyon Uygulama Yüklenici Firma Hasan Fehmi Şahin Bey’e teşekkür ediyorum. Projeye sabit kalması , kullanılan malzemelerin ve işçiliğin birinci sınıf olması takdire şayandır. Sinop İl Özel İdaresinin değerli Kontrolü Selçuk Özükaya , Şantiye Şefi Mimar Can Şahin ile güzel bir ekip oluşturduk diyebilirim. Sonuçta Güzel oldu.

Sinop Valimize Ayrıca teşekkür ediyorum, geldiği günden beri desteğini esirgemedi. Güzel bir açılışta yapacaklarını umuyorum. Sinop’a hayırlı olsun. Bu güzel örnek umarım yok olmakta olan diğer Kültür Varlıklarımızın kurtarılmasına vesile olur.” dedi.

İŞTE TAMALANAN TARİHİ KONAĞIN FOTOĞRAFLARI

YORUMLAR

  1. Güllüzar Öztürk dedi ki:

    Emeği geçenleri tebrik ediyorum

  2. Zuhal Karahan dedi ki:

    Kafkasyadan Kastamonuya uzanan bir kültür olan SERANDER leri restore etsin devlet.Kuzka projesini kimler yaptıysa çok iyi ve yararlı bir iş olmuş Karadeniz için.Birde özellikle Ayancık ve köylerinde anlamsız bir şekilde TESÇİLLENİP ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ ( İNSAN HAKKI İHLÂL EDİLEN) evleri KUZKA YAPSIN BARİ…TURİZM BAKANLIĞI GÖSTERİŞ PEŞİNDE…ÇOK BÜYÜK PARALAR HARCADIĞI YERLERİ GÖRDÜK İSTANBULDA.GAYRİMÜSLİMLERİ MUTLU ETTİLER. AYANCIKLI BÜYÜKLERİMİZ BİR HAFTA TATİL YAPAMADAN FAKİR ÖLDÜLER,EVLAT OKUTMAK İÇİN.TARIM ALANI YOK,ELİNDEN TUTANI YOK…AYANCIKTAKİ TESÇİLLENEN EVLERİ KUZKA YAPSIN ÇOK DEĞERLİYSE.MÜTEAHHİTE VEREN YANINDAKİ ADAM DAİRE ZENGİNİ OLURKEN,EVİ TESÇİLLENEN EVİNİ BİLE KAYBEDİYOR BU DEVLETİN AYİBIDIR,ACİL KANUN ÇIKARILMALIDIR.DEVLET ISTEYINCE ACİLEN TORBA YASASI ÇIKARIYORYA BUNADA ÇIKARMALIDIR. Zuhal Karahan Fenerbahçe