Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Kereste Fiyatları

Birçok farklı alanda kullanılabilen keresteler özellikle mobilya ve inşaat sanayi için en kritik ürünlerden biridir.

Kereste Fiyatları
Aslan Özdemir
31 Ekim 2022 17:21

Birçok farklı alanda kullanılabilen keresteler özellikle mobilya ve inşaat sanayi için en kritik ürünlerden biridir. Birçok farklı amaç için kullanılabilen bu ürünler sayesinde işler çok daha kolay hale gelebilir. Aynı zamanda gün içinde kullandığımız birçok araç bu ürünler ile üretilir ve hayatımızın kolaylaşmasını sağlar. Kereste fiyatları da genellikle kerestelerin ebatları veya üretildikleri ağaçlara göre değişiklik göstermektedir. Çok sert ağaçlar, orta sert ağaçlar veya yumuşak ağaçlar olarak üç ayrı gruba ayrılan ağaçlardan üretilen keresteler farklı alanlarda kullanılmaktadırlar. Çok sert ağaçlar karaağaç, kara salkım, meşe ve ceviz ağaçlarıdır. Orta sert ağaçlar kayın, kırmızı sakız ve diş budak ağaçlarıdır. Yumuşak ağaçlar ise ladin, ıhlamur, söğüt ve sarıçam ağaçlarıdır.

Hayrettin Kaya

En sağlam kerestelerin temin edilmesi için balsa ağacından temin edildiği bilinmektedir. Ancak bu ağaç çok az bulunması sebebi ile doğal olarak keresteleri de oldukça pahalıdır. Orta ve güney Amerika’da yetişen balsa ağacı çok dayanıklı olmasına rağmen kolay bir şekilde işlenir ve ortaya çok sağlam ürünlerin çıkmasını sağlar. Bu sebeple kereste fiyatları konusunda araştırma yapıldığı zaman en pahalı olan kerestelerin bu ağacın keresteleri olduğu görülebilir. Kereste fiyatları özellikle ebat ve metrekare gibi bilgilere göre belirlenirler. Aynı zamanda hangi ağaçtan üretildikleri veya nerede kullanılacakları da çok önemlidir. Bu bilgilere göre çok farklı fiyat teklifleri alınabilir.

Giyotin

Çok eski bir geçmişe sahip olan giyotin özellikle metal gibi dayanıklılığı olan malzemelerin düzgün bir şekilde kesilebilmeleri için kullanılır. Çok farklı tasarımlara ve özelliklere sahip olabilen bu makinelerde en önemli parçalar bıçaklardır. Çok keskin ve aynı zamanda dayanıklı olmaları gereken bu bıçaklar beli zaman aralıkları ile değiştirilmelidirler. Çünkü sürekli olarak kullanılan giyotin bıçakları zamanla aşınabilir ve keskinlik özelliklerini kaybedebilirler. Bu sebeple kestikleri malzemelerde çapak veya düzensizlik olabilir. Kimi zaman otomatik kimi zaman ise manuel olabilen bu makineler ile sadece metal değil aynı zamanda kağıt, karton, mukavva ve buna benzer özellikleri olan malzemeler de kesilebilir.

Özellikle sanayi alanında çok önemli bir makine olmasından dolayı kesim işlemlerinin vazgeçilmez unsurları olan giyotinler çok hassas kesim işlemlerini de yapabilirler. Özellikle kendinden cetvelli veya ayarlı olan giyotin çeşitleri sayesinde hata payı olmadan keskin kesimler yapılabilmektedir. En çok kullanılan modellerinden biri olan kollu giyotin sadece sanayi alanında değil aynı zamanda ofis ve evlerde de rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu makineleri kullanmak için kesilecek olan malzemeler kesim bölgesine yerleştirilir ve kesme kolu manuel olarak indirilir. Bu sayede tam da istenen hassasiyet ile kesme işlemleri yapılabilir. Hem kereste fiyatları hem de giyotin çeşitleri hakkında en güvenilir kişilerden bilgi almak istediğinizde sanayiden.com sizin için her zaman güvenilir bir adres olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.