Keçiörende Kadınlara Yönelik Psikososyal Destek Programı Devam Ediyor
Keçiörende kadınlara yönelik psikososyal destek programı devam ediyor, güçlenmeleri ve yaşam kalitelerini artırmaları hedefleniyor.
Keçiören Belediyesi Aile Terapi Merkezi uzmanları tarafından organize edilen Kadınlara Yönelik Psikososyal Destek Programı, Kardeşler Kadınlar Gün Evi’nde yapılan ikinci oturumla devam etti. Dört hafta sürecek olan etkinliklerin ikinci haftasında, kadınlara stres yönetimi konusunda kapsamlı bilgiler sunuldu.
Stresin Etkileri ve Yönetimi Konusunda Bilgilendirme
Programda psikologlar, stresin günlük hayatta yol açtığı olumsuz etkileri kadınlara aktardı. Aynı zamanda stresle sağlıklı başa çıkma yöntemleri üzerinde duruldu. Katılımcılar, stres yönetimi tekniklerini ve gevşeme pratiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.
Programın İlerleyen Oturumları
Grup çalışmaları sayesinde katılımcılar hem kendi deneyimlerini paylaştı hem de diğer kadınların görüşlerinden faydalandı. Program, ilerleyen haftalarda sınır koyma ve hayır diyebilme becerileri ile kişisel gelişim ve değişim farkındalığı temalarıyla devam edecek. Böylece kadınların psikososyal iyilik hallerine destek sağlanması hedefleniyor.
Kaynak: BYZHA