Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Ayancıklı kadınlardan çocuklarının geleceği için “hayır” oyu istedi. Karadeniz, “Gözümüz gibi sakındığımız, canımız, ciğerimiz evlatlarımızın geleceği için ‘hayır’ dersek, evlatlarımızdan ileride hayır dualarını alırız” dedi.

Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz
22 Mart 2017 18:57

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Ayancıklı kadınlardan çocuklarının geleceği için “hayır” oyu istedi. Karadeniz, “Gözümüz gibi sakındığımız, canımız, ciğerimiz evlatlarımızın geleceği için ‘hayır’ dersek, evlatlarımızdan ileride hayır dualarını alırız” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hayırlı çalışmalarını Sinop’un Ayancık ilçesinde sürdürdü. Karadeniz, CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray, Kadın Kolları Başkanı Fatma Yüksel Üstün ile beraber Ayancık’ta sivil toplum örgütlerini gezdi, Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerini ve Ayancık Devlet Hastanesi’ne ziyaretler gerçekleştirdi.

Ayancık’ta ilk olarak Türkiye Emekliler Derneği Ayancık Şubesini ziyaret eden Karadeniz, Şube Başkanı Erdem Ekim ile görüştü. Karadeniz emeklilerin sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Sinop Milletvekili Karadeniz daha sonra Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu dikiş, nakış, elişi yetiştirme kurslarında eğitim alan kadınlarla bir araya geldi. Kursiyerlerin büyük ilgi ile karşıladığı Karadeniz kursiyerlerle sohbet etti.tel kırmadan, biçki dikişe, sabırla işlenen nakışlar, kanaviçelere kadar kadınlarca üretilen el emeği göz nuruürünleri dikkatle inceledi ve kursiyerlerden bilgi aldı. Kadınların emekle işlediklerini görmekten mutluluk duyduğunu belirten Karadeniz, kursiyerlere başarılar diledi. “Bir partinin kimliği ile değil, bu ülkenin bir vatandaşı olarak referandumda neden hayır denmesi gerektiğini anlatmaya geldim” diyen Karadeniz, şunları söyledi:

“Ayancıklı kadınlar, yıllar boyu ektikleri keteni eğirip dokuyarak elde ettikleri kumaş üzerinde harikalar yaratmışlardı. Yorucu ve sabır isteyen bir emek işi olan Ayancık keteni ile yaptıkları kumaşlara sabırla nakışlar işliyorlardı. El emeği, göz nuru bu işlerin hakkını veren kadınlarımıza bugün çok önemli bir görev düşüyor. O da, gözümüz gibi sakındığımız, canımız, ciğerimiz evlatlarımızın geleceği için ‘hayır’ demek. Hayır dersek, evlatlarımızdan ileride hayır dualarını alırız. Vatan evlatlarımızdan hayır dualarız alırız. Kadınlarımızın, ülkemiz için, çocuklarımız için hayır diyeceğine inanıyorum.”

Karadeniz daha sonra Ayancık Devlet Hastanesi’ne giderek burada tedavi gören hastaları ziyaret etti, onlarla ve yakınları ile sohbet etti, hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek şifa diledi.

Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz Karadeniz: Evlatlarımızın Hayır Duaları İçin ‘Hayır’ Demeliyiz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.