Karabağlar’da Çocuklar Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
Karabağlar’da çocuklar, bayram coşkusunu oyunlar ve etkinliklerle doyasıya yaşadı, unutulmaz anlar biriktirdi.
Karabağlar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı’nda kapsamlı bir Çocuk Şenliği düzenleyerek kutlama gerçekleştirdi. Gün boyu devam eden organizasyonda çocuklar, çeşitli sanat, spor ve eğlence etkinlikleriyle keyifli vakit geçirdi.
Kutlama Etkinlikleri ve Resmî Katılımlar
Amfi tiyatroda gerçekleştirilen programda, çocukların zeybek ve dans performansları büyük beğeni topladı. Ayrıca Karabağlar Belediyesi Çocuk Korosu’nun Atatürk temalı şarkı sunumu ile çağdaş sirk sanatları atölyesinin gösterisi yoğun ilgi gördü. Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Naif Butur, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Volkan Gürboğa, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Kınay, yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın milletin egemenliğinin milletle paylaşıldığı ve çocuklara adanmış önemli bir tarih olduğunu vurguladı. Ayrıca çocukların mutluluğunun her güne yayılması gerektiğine dikkat çekti.
Çocuklar İçin Hazırlanan Aktiviteler ve Sosyal Katılım
Şenlik alanında interaktif yarışmalar, jonglör ve palyaço gösterileri, pantomim, sihirbazlık ve mini disko gibi etkinliklerle çocuklar eğlendi. DJ performansları etkinlik coşkusunu artırdı. Şişme oyun parkurları, tırmanma duvarı, dev kaydırak ve top havuzları küçük katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Aynı zamanda yüz boyama ve balon katlama aktiviteleriyle alan renkli görüntülere sahne oldu. Sevgi tuvali, rüzgârgülü ve kukla yapımı atölyeleri, İnci Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen gezici kütüphane ve kitap takas şenliği ile ahşap boyama etkinlikleri çocukların yaratıcılığını destekledi. Spor turnuvaları ve bilimsel gösteriler ise çocuklara hem fiziksel hem de zihinsel gelişim fırsatları sundu. Gün boyunca sunulan yiyecek ve içecekler ailelerin de memnuniyetini sağladı. Başkan Helil Kınay, organizasyon süresince etkinlik alanlarını gezerek katılımcılarla bir araya geldi ve çocukların bayram sevincine ortak oldu.
Kaynak: BYZHA