21 Temmuz 2026, 05:31:53
Dolar 47,1877
Euro 53,9071
Altın 6.078,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C

Kahramankazan’da Fabrika Yangını

Kahramankazan’da Fabrika Yangını
20 Temmuz 2026 15:29

Kahramankazan Dağyaka Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir atık yağ geri dönüşüm fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kahramankazan Dağyaka Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir atık yağ geri dönüşüm fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu olay yerine intikal ederek incelemelerde bulundu.

 Öğleden sonra fabrikada mesai devam ederken çıkan yangının ihbar edilmesi üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaklaşık 20 itfaiye aracının görev yaptığı yangına; köpük kuleleri, merdivenli araçlar ve tankerlerle müdahale edildi. Ekiplerin hummalı çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

 BAŞKAN ÇIRPANOĞLU VE KAYMAKAM YILMAZ OLAY YERİNDE

 Yangın haberinin alınmasının ardından Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan Kaymakamı Mustafa Yılmaz ile birlikte derhal olay yerine intikal etti.

 Başkan Çırpanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanı Ali Levent Çeri ile bir araya gelerek, yangın tamamen kontrol altına alınana kadar tüm çalışmaları yerinden anbean takip etti. Söndürme faaliyetlerini koordine eden ekiplerden sürekli bilgi alan Başkan Çırpanoğlu, yangının çevre fabrikalara daha fazla yayılmaması için yürütülen çalışmaları yakından inceledi.

 “ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ HİÇBİR ÇALIŞAN KARDEŞİMİZ ZARAR GÖRMEDİ”

 Büyük maddi hasarın meydana geldiği olayda tek teselli herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmaması oldu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından geçmiş olsun dileklerini ileten Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, şu ifadelerde bulundu:

 “Allah beterinden korudu. Şükürler olsun ki hiçbir çalışan kardeşimiz zarar görmedi. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Belediyemiz ve tüm ekiplerimizle birlikte, yangından etkilenen esnafımızın ve sanayicimizin yanındayız. Geçmiş olsun Kahramankazan.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.