Kadıköy’de Parklar Çocuklarla Dolu Neşe
Kadıköy’deki parklar çocukların neşesiyle dolup taşıyor, aileler için eğlence ve huzurun adresi oluyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kadıköy ilçesinde kapsamlı aktivitelerle kutlandı. Gün boyu devam eden programlar, çocukların farklı alanlardaki faaliyetlere katılımını sağladı.
Resmi Tören ve Parklarda Eş Zamanlı Etkinlikler
Kutlamalar, sabah saat 09.30’da Kadıköy İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Uygur, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Caner Sarıtaş, diğer siyasi ve sivil toplum temsilcileri ile öğrenciler resmi törene iştirak etti. Tören sonrası Kadıköy Belediyesi tarafından planlanan etkinlikler ilçenin çeşitli noktalarında devam etti.
Spor, Sanat ve Bilim Atölyeleri ile Çocuklara Yönelik Faaliyetler
Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı, Sahrayıcedit 23 Nisan Parkı ve Fikirtepe Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı’nda düzenlenen şenliklerde yüz boyama, mask yapımı, seramik ve origami atölyeleri çocukların ilgisini çekti. Bilim deneyleri ve robotik uygulamalar eğitici ve eğlendirici içerikler sağladı. Sahne performansları, tiyatro oyunları ve illüzyon gösterileri programda yer aldı. Ayrıca spor aktiviteleri ve basketbol turnuvası da yoğun katılım gördü.
Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, etkinliklerde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü neşeyle kutladıklarını belirtti ve hazırlanan zengin programın önemine vurgu yaptı.
Kaynak: BYZHA