Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri’nin açılışı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleşti.

İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI
30 Haziran 2018 12:59

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri’nin açılışı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Açılış Töreni İl Spor Merkezlerinde görev alan antrenörlerin takdimi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’ın açılış konuşmasını yapması ile devam etti.

İl Müdürü Açıkbaş Konuşmasında; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 29 Haziran’da 81 ilde açılışını eş zamanlı başlattığı “İl Spor Merkezleri” eğitimi bu yılda devam ediyor. İl ve ilçelerimizde bulunan 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerimiz kurumumuz antrenörleri tarafından tüm spor tesislerinde 17 farklı branşlarda eğitim alabilecekler ve spordan en iyi şekilde faydalanabileceklerdir.

Bakanlığımızın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu “İl Spor Merkezleri” uygulamasındaki amaç; Çocuk ve Gençlerimize Spor Kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, Spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesi ile başlayan İl Spor Merkezlerimiz de bünyemizde bulunan tecrübeli Antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir.

İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır. Dolayısıyla İlimizi ve Ülkemizi Uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezlerinin birer fırsat olduğunu, bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegâne amacımızdır.

Sinop’ta 5 – 18 Yaş arası çocuklarımıza gençlerimize yönelik Atletizm, Basketbol, Badminton, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Kürek, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis, Yelken, Yüzme( ücretli ) branşlarında ücretsiz olarak açılan İl Spor Merkezleri okullar açılıncaya kadar devam edecek olup; Geçen yıl 4000 sporcuya hizmet verilen İl Spor Merkezlerimizde bu yılki hedefin ise 5000 gence ulaşmaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile 19 Şubat 2014 tarihinde imzalanan Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi kapsamında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak proje kapsamında Sinop’ta Engelli vatandaşlarımıza yönelik Engelliler İl Spor Merkezlerinin de açılışını yaparak Engelli gençlerimiz ve çocuklarımızın spor yapmalarına olanak sağlanacaktır.

İl Spor Merkezlerimizdeki Kurslarımız Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Spor Tesislerinde haftanın her günü gerçekleştiriliyor.

İl Spor Faaliyetlerinin yönetilmesinde emeği geçen İdareci Arkadaşlarıma, Antrenörlerimize, Tesislerimizde çalışarak çocuklarımıza temiz, hijyen ve huzurlu bir ortam sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum.

İnsanlara sevgi ile bakınız, hoşgörüyle bakınız ve bizim geleceğimiz de bu anlayış içinde çok daha güzel olacaktır.

Bu Duygularla sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyorum. Dedi.

Açılış Töreni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Antrenörleri ve Sporcularının Hazırladığı Basketbol, Judo, Güreş, Cimnastik Gösterileri ile sona erdi.

İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI  İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI İL SPOR MERKEZLERİ AÇILIŞI YAPILDI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.