Dolar 32,5518
Euro 34,8868
Altın 2.430,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

İl Müftüsü'nden Mesaj

Sinop İl Müftüsü'nden Kadir Gecesi Mesaji

İl Müftüsü'nden Mesaj
23 Temmuz 2014 09:53

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, insanlık için kurtuluş vesilesi ve rehberi olan, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, duaların ve tevbelerin kabul olunduğu mübarek bir gecedir.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, gaflet içinde geçirmiş olduğumuz ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tevbe etme ve onlar için af dileyerek Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmetine sığınma  zamanıdır. 

İbadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilerek, her ayı Ramazan, her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşama hedefinde olmalıyız. Başta Filistin, Suriye, Irak ve Myanmar’da ki kardeşlerimiz olmak üzere fakirleri, yetimleri, kimsesizleri, mültecileri ve bakıma muhtaç olanları unutmamalıyız.

Her mü’min iman sahibidir, her iman sahibi de imkân sahibidir. Hiçbir şeyimiz yoksa dualarımız da mı yok? diye düşünmeli ve kardeşlerimiz için  bol bol dua etmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Sinoplu kardeşlerimiz olmak üzere İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevlâmız’dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyor; 

23 Temmuz Çarşamba gününü 24 Temmuz Perşembeye bağlayan gece İl Müftülüğümüzün organizesinde Alaaddin Caminde  icra edilecek olan Kandil Özel Programına Sinop’lu hemşehrilerimizi davet ediyorum.

 

Mustafa ERKAN

Sinop İl Müftüsü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.