Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

İl Müftüsü Erkan'ın Berat Kandili Mesajı

Sinop İl Müftüsü Mustafa ERKAN Berat Kandili Mesajı Yayınladı

İl Müftüsü Erkan'ın Berat Kandili Mesajı
10 Haziran 2014 11:33

“Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelir. Berat kandili, Allah”ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir. 

Berat Kandili İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat gecesidir. Berat gecesi, Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Bu gece için Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur: “Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Kim ne isterse istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.” (İbni Mace)

12 Haziran 2014 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecede İl Müftülüğümüz tarafından Alaaddin Camiinde akşam namazı ile yatsı namazı arası düzenleyeceğimiz Kandil Programına tüm halkımızı davet ederken,  ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor, Berat Kandilinin aziz milletimizin, Alem-i İslam’ın ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”.

Mustafa ERKAN

        Sinop İl Müftüsü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.