Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

İbrahim Kalın: Suriye’deki ateşkesi destekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye ve yaşanan terör olayları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Suriye’de yaşayan Kürtler ile Türkiye’nin herhangi bir sorunu olmadığını belirtirken, Suriye için gerçekleştirilen ateşkesi desteklediklerini belirtti.

İbrahim Kalın: Suriye’deki ateşkesi destekliyoruz!
Aslan Özdemir
26 Şubat 2016 12:22

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye ve yaşanan terör olayları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Suriye’de yaşayan Kürtler ile Türkiye’nin herhangi bir sorunu olmadığını belirtirken, Suriye için gerçekleştirilen ateşkesi desteklediklerini belirtti.

Hayrettin Kaya

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın konuşuyor. Kalın’ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Biz prensip olarak Suriye’deki ateşkesi destekliyoruz. Ama şu ana kadar yaşananları göze aldığımızda Esad güçlerinin karadan devam etmesi bizi ateşkes konusunda endişelendiriyor. Bu gece başlayacak olan bu ateşkes umarım sivil ölümleri bitirir.

* Şu ana kadar rejim Viyana görüşmelerini daha fazla zaman kazanmak olarak kullandılar. Umarım bu sefer farklı olarak kullanılır.

* PYD-YPG gibi gruplar bizim için ayrıca bir endişe konusudur. Suriye’nin neresinden gelirse gelsin. Türkiye uluslara arası hukuktan gelen haklarını kullanır. Biz müttefiklerimizle her konuyu müzakere ederiz. Ama Türkiye’nin güvenliği asla pazalık konusu değildir.

* Zaman zaman Türkiye’nin Türkiye’nin Kürtlerin kazanımlarından rahatsız oldıuğu iddialar ortaya atılıyor. Bizim Suriye Kürtleriyle ilgili bir sorunumuz yok, bizim mücadelemiz terör örgütleriyledir. Türkiye’nin hemen Güneyi’nde PKK güdümlü bir devlet yapılanmasına asla izin vermez.

* Muhtemel saldırılara karşı tedbirler alınmıştır. PKK terör örgütü çözüm sürecini sabote etti. Saldırıdan sonra bunu savunanlar bunların taziyelerine gidenler kendi alçak, hain yüzlerini göstermişlerdir. Terörü estetize etmek, romantize etmek kabul edilebilir bir şey değildir.  Bu saldırıyı yapan terör örgütüyle kafa kesen bombalı araç saldırısı yapanlar arasında nasıl bir fark var?

* Terörle mücadelede Türkiye Cumhuriyeti’ne ya da Cumhurbaşkanımıza saldıranlar kim olursa olsun terör propagandası yapmaktadır.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL TAHLİYESİ

Bu karar beraat kararı değil tahliye kararı. Dava devam ediyor. Dünyanın başka ülkelerinde de bu tür casusluk davaları yapıldı yapılıyor. WikiLeaks hadisesi olduğunda ne tür tedbirlerin alındığını gördük. Assange hala sığınmış vaziyette bulunmaktadır. Snowden’ın Rusya’da bir yerde gizlendiğini biliyoruz. Dava devam edecek biz de yakından takip edeceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA KONSEY

Henüz karar verilmiş bir durum değil. İstişareler yapıldıktan sonra karar verilince bunu da duyuracağız.

Cumhurbaşkanlığı’nda 5 konsey kuruluyor

SURİYE’YE KARA OPERASYONU İDDİASI

Suriye’ye kara operasyonu konusunda hazırlığımız söz konusu değil. Ulusal koalisyonla ilgili hareket edeceğimiz yönünde açıklamalar yaptık.”

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

Hiçbir demokratik ülkede bunun düşülmesi bile mümkün değildir. Kimliği ne olursa olsun dünyada bu gibi konularda nasıl tedbirler alındığını biliyoruz. Siyaseti değil terörü yayıyorlar. Karar Meclis’indir.

KILIÇDAROĞLU FEZLEKE

Kılıçdaroğlu’nun fezleke konusu yine Meclis’in gündemindedir. Yalan ve iftirayı siyaset olarak görmek doğru değildir. Eleştiriler yapılabilir ve bunu etkin bir şekilde kullanmak isteriz. Ama siz kalkıp her gün CUmhurbaşkanı’na hakareti siyaset olarak görürseniz, ya da Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürmeyi gazetecilik olarak görürseniz biz buna takibi de karşı çıkarız.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.