Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

9.000.000,00 Tl Hibe Sözleşmesi İmzalandı

HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
18 Mayıs 2018 10:10

Sinoplu girişimciler tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulması ardından kabul edilen toplam 9 milyon TL hibe alacak olan proje sahibiyle sözleşme imzalandı.

Sinop’ta Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Sinoplu girişimciler tarafından hazırlanan 20 projeden bakanlığa gönderilen 9’u Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edildi. Sinop’tan gönderilen 9 projeden 6 proje sahibi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Sİnop İl Müdürü Şahin Değirmen, imza töreninde yaptığı konuşmada proje sahiplerini tebrik etti. Uygulanacak projeler ile 30-35 kişinin istihdam edileceğini kaydeden Değirmen açıklamasında şunları söyledi: “Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla bakanlığımızca 2004 yılında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulmuştur. 12. Etap tebliği 13 Eylül 2017 Çarşamba günü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamda ilimizde bakanlığımızca belirlenen sistem üzerinden 20 proje müracaatı yapılmıştır. Bu projelerden uygun olan 9 proje bakanlığımıza gönderilmiş ve gönderilen projelerin tamamı hibe almaya hak kazanmıştır.

Bakanlığımızca ilimizden gönderilen 9 projeden 6 proje sahibi ile İl Müdürlüğümüz arasında hibe sözleşmeleri imzalanmıştır. Sözleşme imzalanan projeler arasında Kırsal Turizm Yatırımlarından Merkez İlçe Ordu ve Bektaşağa köylerimizde otel yapımı, Boyabat İlçemizde Büyükbaş Besicilik Projesi, Saraydüzü İlçemizde Çeltik Kurutma Tesisi ile yine Merkez İlçede Balık İşleme ve Depolama tesisi yapımı bulunmaktadır. Projelerin toplam tutarı yaklaşık 9 milyon TL olup, tesislerin tamamlanmasını müteakip yatırımcılarımıza 4-4,5 milyon tutarında hibe ödemesi gerçekleşecektir. Uygulanacak projeler ile 30-35 civarında istihdam sağlanacaktır” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Sinop İl Müdürü Şahin Değirmen, Kırsal Kalkınma Yatırımlarında 2017 yılı 11. Etapta kabul edilen 5 projeden 3 projenin devam ettiğini, 2018 yılı 12. Etapta imzalanan 6 proje olmak üzere her ii etap sonunda 11 projenin hayata geçirilmesi ile Sinop tarımsal sanayinin gelişmesine yönelik 12 milyon 500 bin TL yatırım yapılacağını kaydetti. Değirmen ayrıca, bu yatırımlarla üretimde verimliliğin ve kalitenin artacağını, projelerin istihdama önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, sözleşme imzalayan yatırımcılarımıza başarı temennisinde bulundu.

HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.