Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Hakem kararı ile!

Bu maç için, evet çok şey anlatılır…

Hakem kararı ile!
Aslan Özdemir
12 Nisan 2018 16:19

Bu maç için, evet çok şey anlatılır…

Hayrettin Kaya

“ Noktası konulmamış bir yarıştı, bir varıştı Fenerbahçe için”

Bir solukluk virgüldü belki…

Ne başına üç nokta konmakla başlangıcı oldu, ne sonuna üç nokta konmakla sonsuz olduğu anlaşıldı.

Fenerbahçe spor kulübünde 3 Haziran başkanlık yarışı için Aziz Yıldırım son kez “adayım” açıklamasını yapmıştı.  Eğer başkan seçilirsem teknik direktörüm yine Aykut Kocaman olacak demişti.  Takım üzerindeki ve teknik direktör üzerindeki acabaları ortadan kaldırmıştı, bu söylediği ile.

Ancak bunu söylerken, Seyircinin maçlara gelmemesinin etkisi olabilir mi? Birde bu taraftan bakmak lazım gerekmez mi?

Aykut Kocaman’ın oynattığı futboldan çok sıkılan seyirci  yine Sn Aziz Yıldırım başkan olur ve hoca Aykut olur ise önümüzdeki sezon yine ‘’kahır Mektubu’nu okumak bize mi düşer diye düşünmüş olabilirler mi acaba!!!

Geçen hafta, Fenerbahçe deplasmanda güçlü rakibi Kayseri spora 5 gol atmış ve Osmanlı Spor maçına bu moral ve motivasyonla hazırlanmıştı. Rakibi Osmanlı Spor ise İstanbul’dan alacağı puan ve puanların hesabı içerisindeydi.

Fenerbahçe’nin rakipleri Başakşehir, Beşiktaş kazanmış ve haftayı 3 puan ile kapatmışlardı.

Fenerbahçe’nin mutlak 3 puan parolası ile çıktığı maçta ilkyarı futbol adına adeta hiçbir varlık gösteremedi. Adeta kâbus gibi futbol vardı. Bunda rakibi Osmanlı Spor’un katı savunma yapması başrol oynuyordu.  Alex’ten sonra yaratıcı futbolcu olmamasının çok büyük etkileri var.

İkinci yarı ise Alper’in yerine Fransız oyuncu Valbuena’nın girmesi ile birazcık daha hareketlilik başladı. Burada anlayamadığım, Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’ye heyecanlı, coşkulu, türbinleri ayağa kaldıran futbol yerine yan top oynayan, geri pas oynayan, adeta mehter takımı gibi oynatmaya çalışan bir oyun kurgusu yani şöyle mi demek istiyor; Fenerbahçe’yim nasıl olsa bir gol atarım düşüncesi ile sahaya çıkıyor.

Maça dönecek olursak, yine bir duran toptan Skrtel’in kafa vuruşu sonucunda yan hakem Cevdet Kömürcüoğlu ‘dan başka Stadyumda kimsenin göremediği pozisyonda, gol kararıyla Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Yardımcı hakem Cevdet Kömürcüoğlu 2016 yılında oynanan Kasımpaşa-Akhisar maçında yanlış kararlarından dolayı çok gündemde kalmış ve tartışılmıştı…

Osmanlı Spor’un itirazları sonucu etkilemedi. Yine Osmanlı Spor’un orta sahada kaptırdığı top sonucu Brezilyalı Guliano’nun rakip defansı attığı vücut çalımı sonucu direkten dönen topu tamamlayan Soldado ile 2-0 öne geçiyordu. Yine yan hakemin gördüğü ve görmediği pozisyon ile Fenerbahçe 2-0 üstünlüğü ele aldı.

Fenerbahçe seyircisi bu önemli haftalarda Osmanlı Spor maçına 22Bin kişi gelerek sahayı yine doldurmadı. Oysaki rakibi Galatasaray ve Beşiktaş Full seyirci önünde oynuyorlar. Burada Aykut Kocaman’ın oynattığı futbol seyircinin gelmemesinin en önemli kanıtıdır.

Henüz noktası konulmamış bir yarışın, bir varışın içerisinde Fenerbahçe kayıpsız yoluna devam etti.

Bu galibiyet ile Fenerbahçe yine 3 noktayı koydu.  Maça noktayı koyan ise yan hakem oldu.

Sonuçta Fenerbahçe bu haftayı da kayıpsız atlatarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Şampiyonluk yarışı içersinde olması bazılarının hoşuna giderken bazılarının da uykusunu kaçırıyor olabilir!

Başkanlık seçimi inşallah saha içersine yansımaz! 3 Haziran’a daha çok var. Başkanlık  yarışı çok şeye gebe.

Ancak her şey ortada ‘’Anlatmaya hiç gerek yok’’

Ancak dün akşam Fenerbahçe hakem kararı ile yendi.

 

Adil YILDIZ

9/3/2018

İSTANBUL

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.