Dolar 32,4525
Euro 34,7453
Altın 2.435,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Hacı Adayları Aşı Oldu

Sinop’tan kutsal topraklara gitmeye hazırlanan Hacı Adayları , bulaşıcı hastalıklara karşı korunmaları amacıyla aşı oldu.

Hacı Adayları Aşı Oldu
1 Haziran 2016 11:27

Sinop’tan kutsal topraklara gitmeye hazırlanan Hacı Adayları , bulaşıcı hastalıklara karşı korunmaları amacıyla aşı oldu.

Sinop’tan bı yıl kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmaları amacıyla aşı oldu. Sinop İl Müftülüğünün Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen ve Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü görevliler tarafından, menenjit ve polyo aşısı olan Hacı adayları 04 Ağustos ve 06 Eylül tarihleri arasında kutsal topraklara gidecekler. Aşı programı sırasında bir açıklama yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan; “Hacı adaylarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde vazifelerini ifa etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken tüm önlemleri almıştır. Hacı Adaylarımıza sağlıklı bir şekilde gitmeleri ve ibadetlerimizi en güzel şekilde eda ederek yine ailelerimize sağlıklı bir şekilde geriye dönmeleri muhakkak arzu edilen bir husustur. Bu çerçevede vatandaşlarımıza kutsal topraklardaki iklimden, hastalıklardan etkilenmemeleri için Sağlık Bakanlığımızla iş birliği içerisinde koruyucu aşılarını yaptırıyoruz ” dedi.

Aşı Proğramında konuşan Sağlık memuru Beyhan Aydemir “Suudi Arabistan’ın sıcak ikliminden dolayı Menenjit ve Çocuk Felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu ifade ederek, bu amaçla aşılama çalışmalarının gereklidir.”dedi. Aşı olan umreciler ise; “Bugün aşımızı da olduk, Umre yolculuğuna hazırız. Sağlık açısından bu aşının olması çok önemli. Farklı bir coğrafyaya gideceğiz. İlgililere çok teşekkür ediyoruz.
Haber:Ahmet Ermiş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.