Güngörende Sahne Alan Şehrin Tiyatrosu Yatak Odası Komedisi
Güngören’de sahne alan ‘Şehrin Tiyatrosu: Yatak Odası Komedisi’ ile kahkaha dolu anlar sizi bekliyor. Kaçırmayın!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Alan Ayckbourn tarafından kaleme alınan ve Mert Dilek tarafından Türkçeye kazandırılan “Yatak Odası Komedisi” adlı oyununun Güngören’deki seyircileriyle bir kez daha buluşacağını duyurdu. Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği bu etkileyici oyun, 17 Mart 2026 Salı günü saat 20.00’de Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde izlenebilecek.
Oyun Konusu ve Teması
“Yatak Odası Komedisi”, evlilik hayatının değişik evrelerinde bulunan dört çiftin iç içe geçmiş öyküsünü ele alıyor. Modern toplumdaki insan ilişkileri ve iletişim sorunlarını evlerin mahremiyetinde yaşanan mizahi ve düşündürücü anlarla sahneye taşıyan oyun, evlilik kurumuna farklı bir perspektif kazandırmaktadır. İlk kez 1975 yılında sahnelenen ve o tarihten itibaren dünyanın çeşitli bölgelerinde büyük beğeni toplayan eser, seyircilerini bir gece boyunca üç farklı yatak odasındaki karmaşık olay zincirine tanıklık etmeye davet ediyor. Üç ayrı yatak odası dekorunun aynı anda sahnelenmesi, oyuna görsel açıdan zenginlik katmaktadır.
Gösterim Detayları ve Kadro
İstanbul’un pek çok ilçesine tiyatro oyunları ulaştırmayı amaçlayan İBB Şehir Tiyatroları, bu kapsamda klasik ve çağdaş eserleri Güngören gibi birçok ilçede sahnelemeye devam etmektedir. “Yatak Odası Komedisi”nde Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Kubilay, Engin Gürmen, Gökçer Genç, Mert Aykul, Nurdan Kalınağa ve Özgür Atkın gibi deneyimli oyuncular görev almaktadır.
Kaynak: BYZHA