Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Gönüller Mehmetçik için attı

Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘‘Sinop’tan Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi’’nde gönüller Mehmetçik için çarptı.

Gönüller Mehmetçik için attı
5 Mart 2018 16:55

Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘‘Sinop’tan Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi’’nde gönüller Mehmetçik için çarptı.
Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkiye Ezan ve Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali Hayri Çelik yaptı. Çelik’in ‘‘Vatan Savunması’’ konulu konuşması sık sık alkışlarla kesildi. 20 Ocak 2018’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik Zeytindalı Harekatı gerçekleştirilmesi ardından Kahraman Mehmetçiğe Selam ve Dua Gecesi düzenlediklerini kaydeden Müftü Ali Hayri Çelik, “Daha doğuştan sker olan ve askerine her şeyini feda etmiş bir milletiz. Bizler vatanını dinini mukaddesleriyle bir tutan vatan sevgisini imandan sayan bir medeniyetin evlatlarıyız. Vatan bir milletin üzerinde hür ve bağımsız yaşadığı toprak parçasıdır. Vatan olmazsa din olmaz. Vatan olmazsa iman olmaz, vatan olmazsa ezan olmaz. Vatan Olmazsa Cuma namazı kılınmaz bu topraklar uğrunda nice koç yiğitlerin can verdiği nice bazılarının feda ettiği eşsiz bir coğrafya parçasıdır. Onun içindir ki şair ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa Vatandır’ bunu demiştir. Bizim vatanımız Anadolu uğrunda pek çok insanın can verdiği toprak parçasıdır” dedi.
Yapılan konuşma ardından Boyabat İman Hatip Ortaokulu Öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu ‘’30 Kurşun’’ isimli şiiri seslendirdi. Sinop İl Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin Mehteran gösterisi geceye renk katarken, Türkiye Ezan ve Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mehmet Erarabacı tarafından ezgi, marş ve kasidelerle program devam etti.

AFRİN GAZİSİNE VE AİLESİNE TEŞEKKÜR

Program bitiminde Afrin Harekatında yaralanarak gazi olan Sinoplu asker Recep Karakolcu’ya Vali Hasan İpek tarafından hediye takdim edildi. Gazi Recep Kalyoncu’yu yetiştiren baba Turan ve anne Çiçek Karakolcu’ya teyekkür eden Vali Hasan İpek, Gazi Recep Karakolcu’yu evinde ziyaret ettiğinde tedavisinin tamamlandığında tekrar Afrin’e geri dönmek istediğini söylediğini hatırlattı.

ANADOLUNUN İLK ŞEHİDİ SİNOP’TA

Anadolu’nun ilk şehidinin Sinop’ta metfun bulunduğunu kaydeden Ali İpek, “Anadolu’nun ilk Şehidi Seyid İbrahim Bilal Hazretleri, 15 Temmuz Şehidi Sinoplu Ömer Can Açıkgöz’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi. Vali Hasan İpek İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başta olmak üzere, programa katkı sağlayan STK’lar ile programa katılım sağlayarak salonu dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Program yapılan dua ile son buldu. Büyük coşkuyla izlenen programa; Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mithat Öz, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gönüller Mehmetçik için attı Gönüller Mehmetçik için attı Gönüller Mehmetçik için attı Gönüller Mehmetçik için attı Gönüller Mehmetçik için attı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.