Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

"Gezgin Kitap" Karadeniz Yollarında

Bağcılar’daki öğrencilerden toplanan 60 bini aşkın kitap Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çorum ve Sinop’taki kitap dostu öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

"Gezgin Kitap" Karadeniz Yollarında
Aslan Özdemir
2 Ekim 2013 16:01

Törende konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, ilçenin insanlar arasındaki kültürel bağları güçlendirdiğini ifade etti. Çakır, Bağcılar’ın büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini belirterek, “Fakat asıl dönüşüm kalplerde ve zihinlerde olandır. Bu kapsamda yapılan projeler asıl önemli projelerdir. Bunlardan birisi de ‘Gezgin Kitap Projesi’dir.” dedi.

Hayrettin Kaya

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, özgüveni yüksek, sorunlar karşısında pratik çözümler üretebilen nesiller yetiştirmek amacıyla öncelikle Bağcılar’da hayata geçirilen projenin, üç yıl içerisinde ilçe sınırlarını aştığını belirtti.

2008 yılında başlayan “Okumayı Seviyorum Projesi”nin İstanbul’a ilham kaynağı olduğunu ifade eden Çağırıcı şunları söyledi:

“Okuduğumuz kitapları Anadolu’daki öğrencilerimize gönderiyoruz. Yıl içerisinde ilçedeki okullarımız ve kitap dostlarından topladığımız kitapları paylaşma ve kaynaşma amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan komisyon marifetiyle ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrenciler için ayırıyoruz. Her yıl bir Kamyon dolusu on binlerce kitabı ülkemizin değişik coğrafyadaki il ve ilçelerine ulaştırıyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

“Hedef 1 Milyon Kitaba Ulaşmak”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da şimdiye kadar 300 bine yakın kitabı Anadolu’ya gönderdiklerini ifade ederek, ”Hedefimiz 1 milyon kitabı öğrencilerimizin arkadaşlarına verilmek üzere Anadolu’ya gönderiyoruz. Bu kitaplara sahip olamayan öğrencilerimiz var. Gelecek yıllarda Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar ulaşacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından toplanan kitapları taşıyan Kamyon, Çakır, Çağırıcı, Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile birlikte okul müdürleri ve öğrenciler tarafından Karadeniz’e uğurlandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.