Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Gerze’de Afetzedeler İçin Uçurtma Üretiliyor

Sinop’ta bir uçurtma atölyesi, depremden etkilenen çocuklar için özel uçurtmalar üretiyor.

Gerze’de Afetzedeler İçin Uçurtma Üretiliyor
3 Mart 2023 12:27

Sinop’un Gerze ilçesinde faaliyet gösteren bir uçurtma atölyesi, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden etkilenen çocuklar için özel uçurtmalar üretiyor.

Atölyede çocukların farklı yaş gruplarına uygun çıtasız uçurtmalar üretiyor. 25 gün sürecek olan çalışmaların sonunda 2.500 uçurtma hazırlanacak. Uçurtmalar, nisan ayında deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak.

Atölyenin sahibi Ahmet Yorgun, daha önce de afet bölgelerinde uçurtma ticareti yaptıklarını belirtti ve depremin olduğu gün aklına ilk gelenin deprem bölgesi olduğunu ifade etti. Yorgun, depremzede çocuklar için uçurtma üretmeye karar verdiklerini ve bu fikrin kendilerine uygun olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYİ HEDEFLİYOR

Atölyenin sahibi Ahmet Yorgun, çocukların kullanımına uygun, dayanıklı ve deforme olmayan bir uçurtma üretmek için özel bir dikiş tekniği kullandıklarını açıkladı. Üretimin 20-25 gün süreceğini ifade eden Yorgun, Nisan ayında üretilen uçurtmaların deprem bölgesine gönderileceğini belirtti. Ayrıca, Tülay Küçük isimli atölye çalışanı da üretim aşamalarını detaylı bir şekilde anlattı. Baskı, kanat dikişi, zımbalama ve dengeleme işlemlerinin ardından uçurtmalar paketleniyor. Çocukların zarar görmeyeceği, her yaş grubunun rahatlıkla kullanabileceği ve uzun süre uçurabilecekleri bir uçurtma türü olan çıtasız uçurtmalar, depremzede çocukların yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Sinop Gerzeli (atölye sahibi ) Ahmet Yorgun bey, Allah sizden ve sizin gibi iyi insanlardan razı olsun. Gün, milli birlik ve beraberlik günüdür önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜMÜZÜN İSTEDİĞİ GİBİ…Herkes elinden geleni yapmalıdır,ne yapabiliyorsa.Yarın bizim başımıza gelmeyeceğini kim garanti edebilir.Ayancığımız sel felaketinde köprüler kırılınca iki dağ arasında mahsur kaldı .Sağlam köprüler yapıldı.Yapanlardan da Allah razı olsun.