Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Gerekli personel gelmezse yandık!

Nüfus müdürlüklerinin personel ihtiyacı karşılanmalı

Gerekli personel gelmezse yandık!
17 Kasım 2017 17:29

Nüfus müdürlüklerinin personel ihtiyacı karşılanmalı
Türk Büro-Sen Şube Başkanı Salih Çelik, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin 2018 yılı Nisan ayı itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesi ile birlikte, iş yoğunluğu artacak Sinop Nüfus Müdürlüğünde gerekli personel ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi Türk Büro-Sen Şube Başkanı Salih Çelik, Emniyet Genel Müdürlüğünce yerine getirilen pasaport ve sürücü belgesi işinin 2018 Nisan ayı itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce devredilecek olması nedeniyle iş yükü artacak bu kurumda iş ve işleyişin aksamaması için gerekli personel açığının bir an evvel giderilmesi gerektiğini belirtti. Çelik; “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu bu güne kadar Emniyet Genel Müdürlüğünce yerine getirilen pasaport ve sürücü belgesi işinin 2018 Nisan ayı itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce devredileceğini ve 5000 polisin asli görevine döneceğini açıklamıştır. Ancak vakadır ki Nüfus Müdürlüklerinin mevcut iş yükü ve çalışan sayısı göz önünde alındığında yeni verilecek bu işin çalışanlara ilave iş yükü getirecektir” dedi.
SİNOP VE İLÇELERİNE ACİLEN 30 PERSONEL ALINMASI GEREKİYOR

Açıklamasında Sinop Merkez ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine acilen asgari 30 memur alımı yapılması gerektiğinin altını çizen Türk Büro-Sen Şube Başkanı Salih Çelik, aksi taktirde iş ve işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülemeyeceğini söyledi. Çelik; “Sayın Bakanın ifadesi ile 5000 çalışan tarafından yapılan işin etkin ve verimli olabilmesi, hem hizmet alanların hem de hizmet sunucusu çalışanların memnuniyeti için Nüfus Müdürlüklerine 5000 memur alımı zorunlu hale gelmiştir. Bu itibarla ilimizde bu hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için asgari 30 Yeni memurun acilen Sinop il ve ilçe Nüfus Müdürlükleri bünyesine alınması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Sendika olarak anılan iş ve işlemlerin yürütülmesi esasında ortaya çıkacak memnuniyetsizlikler ve şikayetler konusunda şimdiden ilgilileri uyarıyor ve çağrımıza kulak verilmesini istiyoruz. Aksi halde; ortaya çıkacak şikayetlerden, mevcut çalışan sayısı ile Nüfus Müdürlüklerinde çalışan mesai arkadaşlarımıza yüklenebilecek sorumlulukların kabul edilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

YORUMLAR

  1. aydın dinçer dedi ki:

    evet gerçekten personelin gelmesi gerekli olmazsa insanlar sıkıntı çeker bu insanlara eziyet etmenin anlamı yok bence