11 Mart 2026, 13:08:55
Dolar 44,0736
Euro 51,3140
Altın 7.364,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 10°C
Açık
Sinop
10°C
Açık
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 10°C
Paz 11°C

Gemlik’te Dilencilere Karşı Sıkı Önlemler

Gemlik’te dilenciliğe karşı alınan sıkı önlemler ve sürdürülen mücadele yöntemleri hakkında güncel bilgiler.

Gemlik’te Dilencilere Karşı Sıkı Önlemler
11 Mart 2026 12:04

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde dilencilikle mücadele kapsamında denetimlerini titizlikle yürütmektedir. Özellikle Ramazan ayı süresince, vatandaşların dini hassasiyetlerini suistimal eden kişilere yönelik gerçekleştirilen kontrollerde çok sayıda şahsa işlem uygulanmıştır.

Yoğunlaştırılmış Denetimler ve Tespitler

Zabıta ekipleri, yaklaşık bir yıl önce Gemlik Devlet Hastanesi önünde “hastamız ameliyat olacak” iddiasıyla dilencilik yaptığı belirlenen ve Balıkesir’den gelen karı kocaya bu kez Çarşı Meydanı’nda rastlamıştır. Şahıslar, “Bu bizim mesleğimiz. Türkiye’nin her iline gidip geliyoruz, yakalandığımızda cezamızı ödeyip işimize devam ediyoruz” şeklinde beyanlarda bulunmuştur. İstiklal Caddesi’nde Bursa’dan gelerek dilencilik faaliyetinde bulunan çift hakkında da gerekli işlemler uygulanırken, polis tarafından kimlik kontrolleri yapılmış ve işlemler, belediyenin kadın güvenlik görevlisi gözetiminde gerçekleştirilmiştir.

İdari Yaptırımlar ve Kamuya Yönelik Önlemler

Büyük bir restoran önünde dilencilik yaptığı tespit edilen ve Kocaeli’nin Tavşantepe Mahallesi’nden gelen bir şahıs hakkında idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca, İstiklal Caddesi Hamidiye Mahallesi’nde yer alan bir zincir market önünde ve Fırınlı Sokak köşesinde dilencilik yaptığı belirlenen, Bursa’nın Karacabey ilçesinden gelen başka bir kişi hakkında da işlem yapılmıştır. Emniyet birimleri tarafından gazetecilik faaliyeti gibi gösterilen gazete ve dergi satma bahanesiyle vatandaşları rahatsız eden bazı şahıslara da cezai işlem uygulanmıştır. Yapılan denetimlerde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi doğrultusunda işlemler yürütülmüş ve dilencilikten elde edilen nakit paralar kamuya aktarılmak üzere el konulmuştur.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Ramazan ayı boyunca vatandaşların dini ve insani duygularını suistimal eden dilencilik faaliyetlerine karşı denetimlerin sürdürüleceğini belirtmiş, tespit edilen şahıslar hakkında hukuk çerçevesinde gerekli idari yaptırımların uygulanacağını ve elde edilen gelirlerin kamuya aktarılmak amacıyla muhafaza altına alındığını ifade etmiştir.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.