Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Ezanı Güzel Okuma Kursu Sona Erdi

Ayancık Müftülüğü'nde Ezanı Güzel Okuma Kursu sona erdi

Ezanı Güzel Okuma Kursu Sona Erdi
16 Mart 2015 18:06

Diyanet İşleri Başkanlığınca, hizmetlerin ve verimliliğin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, ezanın güzel ve usulüne uygun olarak okunması ve bu konuda eğitim ihtiyacı olanlara yönelik olarak cami görevlileri için "Ezan-ı güzel okuma hizmet içi eğitim kursları" düzenlenmesi istenmektedir. İlçemiz Müftülüğünce Ezan-ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursuna alınmalarına ihtiyaç duyulan kurum personeli tespit edildi.

Söz konusu Ezan-ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu 09.02.2015-05.03.2015 tarihleri arasında Ayancık Müftülüğü Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kursa Ayancık İlçe Müftülüğü'nden 14 Din Görevlisi katıldı. İlçe Vaizi Onur ARTAR Rehber Öğreticilik yapmış, verimli ve başarılı bir eğitim süreci gerçekleştirdi. Kursa katılan personel gönüllülük esasına göre tercih edilmiş, Kursiyerler fiziki mekan ve imkanları beğendiklerini ifade etmiş, diğer personelinde mutlaka kursa katılmaları vurgulanmış, bilgisayar ve projeksiyon eşliğinde ezan ve salâlar makamlarına göre uygulamalı olarak öğretildi.

Kursa katılan kursiyerlere 16.03.2015 Pazartesi günü aylık mutad olarak yapılan toplantıda belge merasimi tertip edildi. Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL: “Kursta öğrenilen kazanımların ileriye yönelik geliştirilerek devamını istedi. Önümüzdeki dönemde bu alanda ve eğitime yönelik her alanda çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, bu tür kursların hem bilgi birikimi hem de görevliler arasındaki iletişimin gelişmesine pozitif katkı sağladığını belirtti. Müftü ERGÜL; İlçemizde Ezan-ı Güzel Okuma kursunu veren Rehber Öğretici Onur ARTAR’a teşekkürlerini ifade ederek, ilçemiz müftülüğü vaizleri ile beraber kursiyerlere belgelerini takdim ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.