23 Temmuz 2026, 11:53:06
Dolar 47,2346
Euro 54,0883
Altın 6.217,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 22°C
Paz 25°C

ESHOT’tan yaz sıcaklarına karşı kesintisiz klima mesaisi

ESHOT’tan yaz sıcaklarına karşı kesintisiz klima mesaisi
23 Temmuz 2026 11:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, bin 700’ü aşkın otobüsünde klima bakım ve kontrollerini sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, bin 700’ü aşkın otobüsünde klima bakım ve kontrollerini sürdürüyor. Düzenli bakımlarla araçların soğutma sistemleri güçlendirilirken, her gün yüz binlerce İzmirlinin daha konforlu ve güvenli yolculuk yapması sağlanıyor.

Bin 700’ü aşkın otobüsü filosunda barındıran İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 471 hatla her gün yüz binlerce vatandaşı işine, okuluna, sevdiklerine ulaştırıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü; otobüsler sefere çıkmadan atölyelerinde klimaları performans testlerinden geçiriyor, filtreleri yeniliyor ve gaz seviyelerini ayarlıyor. Bunun yanında ESHOT Genel Müdürlüğü, akıllı takip sistemleri sayesinde araçlardan gelen anlık verileri izliyor, olası bir arıza riskine sahada anında müdahale ediyor.

Neler yapılıyor?

ESHOT Genel Müdürlüğü, yaz mevsimine girmeden önce tüm araçlarını atölyelerde bakıma alıyor. Kirlenen polen filtreleri değiştiriliyor, otobüste başka bir filtre varsa ise onlarda da değişime gidiliyor. Klima sisteminde arızalı olan parçalar değiştiriliyor. Son olarak gaz seviyeleri ayarlanıyor ve otobüsler yaza hazır hale getiriliyor.

“Yaz boyunca kesintisiz çalışıyoruz”

ESHOT Genel Müdürlüğü Mersinli Atölye Şube Müdürü Zekeriya Kaymak, “ESHOT bünyesinde bulunan 5 atölyemizde klima bakım ve onarım çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor. Yaz aylarında ise çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırıyoruz. Araçlarımızdan gelen her klima arızasına hızlı şekilde müdahale ediyor, filtre, gaz ve tüm soğutma sistemlerini detaylı olarak kontrol ediyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın yaz sıcaklarında konforlu ve güvenli bir yolculuk yapmasını sağlamak. Bu nedenle ekiplerimiz sahada ve atölyelerimizde kesintisiz görev yapıyor” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.