Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

ERSOY'dan Çözüm Süreci Değerlendirmesi

Ersoy açıklamalarda bulundu.

ERSOY'dan Çözüm Süreci Değerlendirmesi
Hayrettin Kaya
11 Temmuz 2014 15:04

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet ERSOY "Çözüm Süreci" ve  TBMM Genel Kurulu’nda bugün(10 Temmuz) kabul edilen “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı” ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir değerlendrime-yazı kaleme alarak açıklamalarda bulundu.

Aslan Özdemir

 

 

ERSOY değerlendrimesinde şu ifadelere yer verdi.

 

 

"Değerli Kardeşlerim,

 

TBMM Genel Kurulu’nda “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı” bugün kabul edildi. Türkiye Cumhuriyeti 30 yıldır devam eden terör sorununu çözmek için radikal bir adım attı ve parlamentomuzda grubu bulunan üç siyasi parti (AK PARTİ, CHP, HDP) çözüme evet dedi.

 

Türkiye’nin 30 yıldır devam eden terörle mücadelesinde 23 bin PKK’lı öldürüldü, yaklaşık 8 bin şehit verildi, yaklaşık 7 bin sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Kaç bin faili meçhul var bilmiyoruz. Üç bin köy boşaltıldı, milyonlar evini, ocağını kaybetti. 210 bin kişi terör örgütü üyesi olmaktan yargılandı. İşin ekonomik, sosyal, psikolojik, travmatik tahribatını tahmin edebilmemiz mümkün değil. 

 

Artık bu işi öldürmeden, şiddeti ve silahı reddederek ve aradan çıkararak çözmek istiyoruz. Güvenlikçi politika anlayışıyla yukarıda özetlediğim rakamların birkaç katına çıkmasına toplum olarak tahammülümüz kalmadı. Çözüm Süreci, Terör örgütü PKK'yı kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak kabul edip, ulusal değerlerimizi pazarlık konusu yapmak değildir. Normalleşen, sivilleşen, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün olduğu bir Türkiye’de, farklı düşünce ve taleplerin ifade edilmesinden de konuşulmasından da korkmadan, Büyük Devlet refleksiyle sorunlarımızın tamamıyla yüzleşebilecek vakarla terörü sona erdirmeye kararlılığımızın göstergesidir. Sağlanan temel hak ve özgürlük ortamında herhangibir kişi veya grubun zorbalığına, dayatmacılığına, zulmüne, terörüne bahane üretmesini reddetmektir. Terörün ve şiddetin hiçbir gerekçeyle asla meşruiyeti olamayacağı gerçeğinden hareketle bu kanunla özetle hükümete diyoruz ki, ne yaparsan yap, bu ülke toprakları içinde tek vatanda, tek bayrak altında, tek millet olarak, özgür ve demokratik ortamda huzurluca yaşayabilmemiz için terör örgütüne silahı bıraktır ve TBMM’nin desteğiyle, iradesiyle yeni bir sayfa açalım. Çözüm Süreci’nin özeti de tek gayesi de işte budur.. Güvenlİk için özgürlükten, özgürlük için de güvenlikten vazgeçmeden Silahsız ve Çatışmasız TÜRKİYE.."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.