Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Engin Altay CHP Grup Başkanvekili Seçildi

CHP'nin yeni Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Akif Hamzaçebi oldu.

Engin Altay CHP Grup Başkanvekili Seçildi
26 Haziran 2013 16:27

CHP TBMM Grubunun bugün saat 10.00’da başlayan Grup Başkanvekilliği seçimlerinde ilk turda Sinop Milletvekili Engin Altay sürprizi yaşandı. İkinci tur sonunda ise Altay ile Akif Hamzaçebi grup başkanvekili olarak seçildi.

Hiç bir aday ilk turda seçilmek için gerekli olan 68 oy barajını aşamazken, Altay 59 oyla en yüksek oy alan isim oldu.

Seçime mevcut grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile Sinop Milletvekili Engin Altay, Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Konya Milletvekili Atila Kart “en güçlü adaylar” olarak girdi. Yaklaşık bir saat süren ilk tur oylamanın sonucunda Altay 59 oy alırken, sırasıyla Akif Hamzaçebi 57, Emine Ülker Tarhan 47, Özgür Özel 46 oy aldı. CHP üç grup başkanvekilinden biri olan Muharrem İnce’nin ise 39 oyda kalması dikkat çekti. İnce’yi 37 oyla Hurşit Güneş izledi.

İkinci turda ise Engin Altay 70, Akif Hamzaçebi de 68 oy alarak CHP'nin grupbaşkanvekilleri oldu. CHP'de üçüncü grup başkanvekiliği için üçüncü tur oylamaya geçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.