Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Emeklinin zam hesabı başladı

Temmuz zamlarını alan 11 milyon emekli için şimdi enflasyon hesabı başlıyor. 6 ay içinde oluşacak enflasyon SGK ve Bağ- Kur’lular için zam, memur emeklileri için ise fark anlamına geliyor.

Emeklinin zam hesabı başladı
Aslan Özdemir
1 Ağustos 2016 08:48

11 milyon emekli için yeni bir zam dönemi başlarken elde kağıt kalem ay ay hesaplamalar da yapılıyor. Emekliler, Temmuz zammını alırken; bir sonraki artış için gözünü enflasyona çevirdi. Ağustos ayı ile birlikte enflasyon rakamları da açıklanmaya başlayacak. Geçtiğimiz günlerde de Merkez Bankası yıl sonu enflasyon hedefini açıklamıştı. Buna göre yıl sonunda enflasyonun en fazla yüzde 8.4 olacağı ortalama ise yüzde 7.5 olacağı tahmin ediliyor. Kesin rakam ise Ocak ayında açıklanacak Aralık enflasyonu ile belli olacak. böylece Temmuz ile Ocak ayında oluşan 6 aylık enflasyon ortaya çıkacak.

Hayrettin Kaya

 ENFLASYON FARKI OLUŞURSA…

 SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ekstra başka bir zam düzenlemesi yoksa, her yıl Ocak ve Temmuz’da bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon Temmuz maaşına, ikinci 6 aylık döneminde çıkan enflasyon da Ocak aylığına yansıtılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu ay ilk 6 aylık enflasyon kadar, yani yüzde 3.63 zam aldı. Sayıları yaklaşık 9 milyon olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, önümüzdeki Ocak ayında da 2016’nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon kadar zam alacak. 2016’nın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 5’i aşarsa, memur emeklileri önümüzdeki Ocak ayında fark alabilecek. Ocak’ta yüzde 3’lük zam alacak olan memur emeklilerinin maaşına, eğer enflasyon farkı oluşursa bu da yansıtılacak.

TÜM EMEKLİLER OCAK AYINDA YENİDEN ZAM ALACAK

Emekliler bu ay yatan maaşlarında Ocak ayından bu yana oluşan enflasyon oranı kadar zam gördüler. Memur emeklilerinde ise Temmuz ayına ait yüzde 5 zam farkları 22 Temmuz’dan itibaren maaşlara yansıtıldı. Ağustos ayında ise yine yüzde 5 zamlı maaşlarını almaya devam edecekler. Tüm emekliler şimdi Ocak ayında yeniden zam alacak…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.