Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde Halil Gündoğdu Dönemi Başladı
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde Halil Gündoğdu dönemi başladı, sektöre yeni vizyon ve dinamizm kazandırıyor.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2026 yılı genel kurul toplantısında, Halil Gündoğdu yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Gündoğdu, önceki dönem başkanı Erkan Zandar’dan görevi devraldı ve derinin ihracat alanındaki geleceğine yönelik planlarını paylaştı.
Genel Kurulda Sektörün Durumu ve İhracat Performansı Ele Alındı
Toplantı kapsamında, 2025 yılında Ege Bölgesi’nde deri ve deri mamulleri sektörünün ihracatına önemli katkı sağlayan 31 firma, “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” ile onurlandırıldı. Önceki başkan Erkan Zandar, konuşmasında deri sektörünün Türkiye’deki ekonomik politikalar nedeniyle son üç yıldır ihracatta düşüş yaşadığını belirtti. Sektörde karşılaşılan zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesinin devam ettiğini vurguladı ve 2026’nın sektörde önemli bir sınav yılı olacağını ifade etti.
Yeni Başkanın Hedefleri ve İhracat Stratejileri
Yeni başkan Halil Gündoğdu, deri sektörünün köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki dönemde ihracatın artırılması için sektörel ticaret heyetlerine ve fuarlara katılımın artırılacağını belirtti. Avrupa Birliği pazarındaki lider konumu korurken, Afrika, Amerika ve Kuzey Avrupa gibi yeni hedef pazarlara yönelme stratejisinin öncelikli olduğunu açıkladı. Ayrıca, 2026-2027 döneminde Yunanistan, Kanada ve Körfez ülkeleriyle işbirliklerinin güçlendirilmesi planlanıyor. Genel kurulda 2026 yılı bütçesi onaylandı ve yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.
Halil Gündoğdu, 2001 yılında New York’ta Uluslararası Ticaret Eğitimi aldıktan sonra aile şirketinde ihracat alanında çeşitli roller üstlendi ve sektör temsilciliği görevleri yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Gündoğdu, İzmir Ticaret Odası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi platformlarda aktif rol alıyor.
Ödül töreninde birincilik Lider Deri Ürünleri San. Tic. A.Ş.’nin olurken, Marc Chantal Deri Mamulleri ikinci ve Narinbebe Ayakkabı ve Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. üçüncü oldu. Diğer katılımcı firmalar da altın, gümüş ve bronz kategorilerde ödüllendirildi.
Kaynak: BYZHA