22 Temmuz 2026, 11:35:41
Dolar 47,2174
Euro 53,9050
Altın 6.243,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 27°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
27°C
Parçalı Bulutlu
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 26°C
Cts 24°C

Edremit’te trafiği rahatlatacak yan yol çalışması

Edremit’te trafiği rahatlatacak yan yol çalışması
22 Temmuz 2026 10:35

Edremit Belediyesi, ilçenin en yoğun ulaşım akslarından biri olan E-87 Karayolu üzerinde trafik yoğunluğunu azaltacak önemli bir ulaşım yatırımını hayata geçiriyor.

Edremit Belediyesi, ilçenin en yoğun ulaşım akslarından biri olan E-87 Karayolu üzerinde trafik yoğunluğunu azaltacak önemli bir ulaşım yatırımını hayata geçiriyor. Akçay, Güre ve Altınoluk güzergahında özellikle alışveriş merkezleri, iş yerleri ve toplu taşıma araçlarının yoğun olarak kullandığı bölgede başlatılan yan yol çalışmaları hızla devam ediyor.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Yolören Mahallesi’nde E-87 Karayolu’na paralel ve imar planında yol olarak yer alan 1.500 metrelik güzergâhta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Çalışmalar kapsamında Akıllı Kavşak ile Novada AVM Kavşağı arasındaki bölümde yeni bir yan yol oluşturuluyor. Tamamlandığında özellikle toplu taşıma araçlarının ve minibüslerin daha güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabileceği güzergâh, ana yol üzerindeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak.

 TRAFİK AKIŞI RAHATLAYACAK 

Edremit’in özellikle yaz aylarında nüfusunun katlanarak arttığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, ulaşım yatırımlarının kent yaşamı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

 Başkan Ertaş, “Yolören Mahallemizde, E-87 Karayolu’na paralel ve imar planında yol olarak yer alan 1.500 metrelik güzergahta başlattığımız yan yol çalışmalarını yerinde inceledik. Özellikle minibüslerimizin de daha güvenli ve konforlu şekilde kullanabileceği bir güzergâh haline gelecek olan Akıllı Kavşak ile Novada AVM Kavşağı arasını kapsayan bu çalışma tamamlandığında, ana yol trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak” dedi.

 YAĞMUR SUYU HATTI DA YAPILIYOR

 Yan yol çalışmalarıyla birlikte bölgede yaşanabilecek altyapı sorunlarının önüne geçmek amacıyla yağmur suyu hattı da inşa ediliyor.

Çalışmalar kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait mevcut yağmur menfezlerinin devamı niteliğinde yaklaşık 550 metrelik yağmur suyu hattı yapılırken, yağışlı havalarda yaşanabilecek su birikintileri ve ulaşım sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 Kent genelinde ulaşım ve altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Başkan Mehmet Ertaş, vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak projeleri kararlılıkla hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Ertaş, “Kentimizin ihtiyaçlarını sahada takip etmeye, yaşanan sorunları tek tek ele alarak kalıcı çözümleri hayata geçirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak her yatırımın, kentimizin geleceğine atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.