Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Dünyanın en hızlı bağlantısı bakın nerede nasıl kuruldu

Dünyanın en hızlı bağlantısı hakkında uzmanlar nasıl olduğunu ve nasıl kurulduğunu ortaya koydu.

Dünyanın en hızlı bağlantısı bakın nerede nasıl kuruldu
Aslan Özdemir
15 Şubat 2016 22:59

Dünyanın en hızlı bağlantısı hakkında uzmanlar nasıl olduğunu ve nasıl kurulduğunu ortaya koydu.

Hayrettin Kaya

İngiltereli araştırmacılar dünyanın en hızlı bağlantısını kurdular. 1.225 terabit hızında ölçülen bağlantı, yalnızca 1 saniyede Game of Thrones’un tüm sezonlarını HD kalitede indirebiliyor.

1 SANİYEDE İNDİRMEK MÜMKÜN

Tek bir gönderici ve alıcı arasında kurulan bağlantı, tam 1.225 terabit hızında ölçüldü. İngiltere’nin ortalama internet bağlantısından 50,000 kat daha hızlı olduğunu söyleyen UCL araştırmacısı Dr Robert Mayer, söz konusu bağlantı için,”Örnek verecek olursak; böylesi bir hızla Game of Thrones’un tüm sezonlarını HD kalitede indirmeniz yalnızca 1 saniyenizi alır” ifadesini kullandı.

15 FARKLI KANAL TEK BİR SİNYALDE BULUŞUYOR

Araştırmacılar bağlantının kurulumunda birçok sinyal işleme tekniklerinden yararlandılar. Bağlantının bu hızlara ulaşabilmesi için; her biri farklı dalgaboylarında optik sinyaller içeren 15 farklı kanal kullanıldı. Ayrı ayrı modüle edilmiş bu 15 farklı kanal daha sonra tek bir sinyalde birleştiriliyor ve böylece araştırmacıların “Süper Kanal” ismini verdikleri kanal elde edilmiş oluyor. Çalışmanın lideri Dr Robert Mayer şöyle açıklıyor:

SÜPER KANAL TEK BİR SEFERDE TRANSFER OLUYOR

“Yüksek bant genişliğinde süper-alıcılar kullanmak bizlere; tüm süper-kanalı tek bir seferde transfer etme imkanı sağlıyor. Ayrıca tek bir alıcı kullandığımız için her bir optik alt-kanalın performansı da çok önemli. Alt-kanalların hepsini tek tek maksimize etmemiz bu hızlara ulaşmamızı sağladı. Ülkeler, büyük şehirler hatta kıtalar arasındaki büyük data transferlerinde kullanılan optik iletişim sistemleri için süper-kanalların önemi her geçen gün artıyor.”

Rekorun altında yatan işlemler biraz karışık olsalar da; bizlerin internet kullanımında herhangi bir değişikliğe, en azından kısa vadede, neden olmayacağını söyleyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.