Dolar 32,5668
Euro 34,9970
Altın 2.425,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

DM ve OBEZİTE İLE MÜCADELE

Ayancık Devlet Hastanesi’nde Diyabet ve obezite ile mücadele kapsamında  başlatılan çalışma 3 ayın sonunda tamamlandı.

DM ve OBEZİTE İLE MÜCADELE
10 Ekim 2019 16:23

Azimli ve kararlı bir hasta grubu
Önce Sağlık # 3 ayınızı kendinize ayırın

Ayancık Devlet Hastanesi’nde Diyabet ve obezite ile mücadele kapsamında  başlatılan çalışma 3 ayın sonunda tamamlandı.

Bu çalışmaya 19 diyabet hastası alındı ve sonraki aylarda düzenli olarak tüm tetkikleri yapıldı. Geliş kiloları, bel çevresi, iç organlarında yağlanma düzeyleri ve vücut kitle indeksi gibi tüm değerlerini kayıt altına alınarak diyabet hastalığına ilave ek hastalığı olan kişiler saplandı. Haftalık kan şekeri takipleri ile beraber hastaların her hafta salı günü saat 14.00 da AyancıK Devlet Hastanesi konferans salonunda ağırlandı. Onlarla ders yapılarak, sohbet edildi, Şikayetlerini dinlendi. Vermiş oldukları ketojenik diyet listelerinin önemini, diyabet hastalığının ne olduğunu, oluşabilecek sıkıntıları … detaylı bir şekilde anlatıldı. 3 ayın sonunda gelmiş oldukları nokta hastaları mutlu etti ve sevindirdi.

Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan ERGENÇ;
19 hastamızın büyük çoğunluğu ciddi şekilde kilo verdi (15 kg -13 kg-12kg …),
17 hastamızın iç organ yağlanması azaldı.
16 hastamızın vitamin değerleri yükseldi ( özellikle D vitamini)
Bazı hastalarımızı insülinden kurtardık, bazılarının insülin dozlarını ciddi şekilde düşürdük.
Hastalarımızın diz ağrıları, bel ağrıları, halsizlik ve yorgunlukları azaldı.
Moral ve motivasyonları yükselmekle beraber birçok açıdan hastalarımız kendilerini zinde ve sağlıklı hissettiklerini ifade etti.

Hastalarımızın kendi sağlıklarını her şeyin önünde tutmaları ve düzenli bir şekilde hastanemize gelerek programa sıkı bir şekilde uymaları çok önemliydi.”

Bu çalışmaya katılan ve azimli bir şekilde devam eden hastalarımızı ayrıca tebrik ediyoruz.
Bu proje kapsamında bizlere destek veren, hastalarımız ile yakından ilgilenen, onların diyet listelerini düzenleyerek yeme alışkanlığı kazanmalarına katkı sunan Dr. Engin Deniz’e de ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

DM ve OBEZİTE İLE MÜCADELE

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.