Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Diploma Çeviri Ücreti

Tercüme bürolarında diploma çeviri ücreti, dil kombinasyonuna göre faturalandırılır.

Diploma Çeviri Ücreti
Aslan Özdemir
16 Ocak 2023 17:19

Diploma çevirileri tercüme bürolarında oldukça fazla talep gören çevirilerdendir. Diploma çevirileri, resmi belge çevirisidir ve genellikle kurumlardan noter onaylı istenir. Tercüme bürolarında diploma çeviri ücreti, dil kombinasyonuna göre faturalandırılır. Örneğin İngilizceden tercüme edilen bir diplomanın ücreti ile Çinceden tercüme edilen diplomanın tercüme ücreti farklı olacaktır. Diplomaların tercümeleri yeminli tercüman tarafından noterde onaylanır. Bu çevirilerin ücretlerine noter onay ücreti de eklenir. Bazı tercüme büroları ise noter masrafını, tercüme ücretinden ayrı olarak talep etmektedir. Diploma çevirileri, yurt dışındaki eğitim kurumlarına noterden onaylatılarak teslim edilmelidir. Ülkemize yurt dışından gelen yabancı uyruklu öğrenciler de bir önceki okuldan mezun oldukları belge ile diplomalarını tercüme ettirerek noterden onaylatmalıdır. Resmi kurumlara ve eğitim kurumlarına teslim etmek için tercüme edilen diplomalar, yeminli tercüman tarafından onaylandığında resmi belge niteliği taşımaktadır. Diploma tercümeleri, herhangi bir problem yaşamamak için noterden yeminli tercümana onaylatılmalıdır.

Hayrettin Kaya

Noter Çeviri Ücretleri 2023

Tercüme bürolarında noter çevirileri, resmi belge çevirileri olarak da bilinir. Her yıl noter tercüme ücretleri güncellenmektedir. Tercüme bürolarında noter çeviri ücretleri 2023 yılında da güncellenmiştir. Noter çevirileri, kurumların istediği belgelerin yeminli tercüman tarafından onaylandığı çevirilerdir. Noter çevirileri, o dilde uzman olan yeminli tercüman tarafından kaşe basılarak ve imzalanarak onaylanır. Noterde yeminli tercümanın onayladığı belgeler, resmi belge niteliği taşımaktadır. Diploma, kimlik belgesi, öğrenci not dökümü, pasaport gibi resmi evraklar noterde yeminli tercüman tarafından onaylanmalıdır. Noter çevirilerinde ücretler çevirinin ücreti ve noter masrafı olarak faturalandırılır. Tercümanlık bürolarında çevirinin fiyatına, noter masrafı da dâhil edilir. Noter çevirileri, resmi belge çevirileri olduğu için, bu çevirilerde en küçük bir hata bile büyük problemlere yol açabilmektedir. Bu yüzden, noter çevirileri bu konuda deneyimli ve uzman tercümanlık bürolarına yaptırılmalıdır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.