Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

DİKKAT! Tehlikeli köpek ırkları için yeni dönem

14 Ocak 2022 , bu köpeklerin kısırlaştırılarak kayıt altına alınması için son gün.

DİKKAT! Tehlikeli köpek ırkları için yeni dönem
8 Ocak 2022 13:59

14 Ocak 2022 , bu köpeklerin kısırlaştırılarak kayıt altına alınması için son gün.
Tarım ve Orman Bakanlığı tehlikeli köpek ırkı listesini Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı olarak güncellemişti.
Geçen yıl kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’na göre tehlikeli ırk kabul edilen köpekler dışarı ancak ağızlıkla çıkarılmalı. Çocuk oyun parkları ve yakınlarında gezdirilmesi de yasak.
Tehlike arz eden köpek ırkları kısırlaştırılacak, aşıları tamamlanacak.
Mikroçip ve kontrol işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise il veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerince kayıt altına alınarak pasaportları olacak.
KAYIT İÇİN SON TARİH 14 OCAK 2022
Tehlike arz eden 6 ırktan köpeği olanların devlete bildirmeleri zorunlu. Kayıtlar için son tarih 14 Ocak 2022 olarak belirlendi.

KAYDETMEYEN SAHİPLERİNE PARA CEZASI
Verilen süre içinde kayıt işlemlerini tamamlamayan ve kısırlaştırmayan hayvan sahiplerine 11 bin lira para cezası uygulanarak, köpeklere el konulacak.
Bu tarihten sonra bu köpeklerin sokağa terk edilmesi halinde ise köpek sahiplerine 30 bin lira ceza verilecek.
Türk Ceza Kanunu hükmünce, sorumluluğu altındaki hayvanın başkaları için tehlike arz etmesi durumunda, sahiplerine 6 aya kadar hapis cezası da uygulanabiliyor.
“Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.”

81 İL VALİLİĞİNE GENELGE GÖNDERİLDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise dün sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili 81 ilin valilik ve belediyelerine genelge gönderdi.
Sorumluluğunu yerine getirmeyen belediyelerin de hukuki veya cezai sorumlulukları olduğu vurgulandı.

DİKKAT! Tehlikeli köpek ırkları için yeni dönem DİKKAT! Tehlikeli köpek ırkları için yeni dönem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.