Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Açık
Sinop
19°C
Açık
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C

DENETLEMELER GERZE’DE DE BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kızartma yağlarının denetimine yönelik başlatılan çalışmalar, Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından titizlikle sürdürülüyor.

DENETLEMELER GERZE’DE DE BAŞLADI!
31 Ocak 2024 18:48

Özellikle fast food tarzı toplu tüketim işletmelerinde oluşabilecek risklerin önlenmesi ve kamu sağlığının ile tüketicilerin gıda güvenilirliğinin korunması amacıyla denetimler devam ediyor.

Denetimler, sadece rutin kontrollerle sınırlı kalmayıp aynı zamanda kızartma yağlarında bulunan polar madde, asit miktarı ve kızartma yağı sıcaklığı gibi kritik unsurlara da odaklanıyor. Bu sayede, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimi sağlanırken, gıda güvenliği standartları da en üst seviyede tutulmaya çalışılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimi için gerekli olan her türlü tedbirin alınmaya devam edileceğini vurgularken, vatandaşların herhangi bir gıda ile ilgili ihbar veya şikayetlerini Alo 174 hattına iletebilecekleri konusunda bilgilendiriyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.