Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Dar gelirli vatandaşlara 4 bin 337 TL destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık son açıklamasında, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına 4 bin 337 TL yatırıldığını belirtti.

Dar gelirli vatandaşlara 4 bin 337 TL destek ödemesi
27 Mart 2023 17:58

Son dönemde birbirinden önemli açıklamalar yapan Aile Bakanlığı, yine vatandaşların yüzünü güldürecek bir duyuru yaparak gündeme geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dar gelirli vatandaşlara yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Bakanlık tarafından hesaplara kuruşu kuruşuna 4 bin 337 TL yatırıldığı bilgisi verildi ve vatandaşlar bu tutarı hızlı bir şekilde çekebilecekleri konusunda bilgilendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla yeni bir destek ödemesine daha başladığını duyurdu. Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada, bu ödemelerin daha önce belirtilen kriterlere uygun olan ailelere yapılacağı belirtildi.

HESAPLARA 4.337 TL PARA YATIRILDI

Mart ayı itibarıyla evde bakım aylığı ödemeleri başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ödemelerin her ayın 15’i ile 30’u arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Bakanlık ayrıca, ödemelerin il il detayları hakkında da bilgi verdi.

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında, evde bakım aylığı ödemeleri de artış gösterdi. Hak sahiplerinin hesaplarına 4.337 TL olarak yatırılan bu ödemeler, ailelerin ve yakınlarının bakıma muhtaç durumdaki bireylerin evde bakımını daha rahat bir şekilde sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Ayrıca, bu ödemelerin ailelerin maddi yükünü hafifletmesi ve evde bakım hizmetlerinin kalitesini arttırması bekleniyor. Bakanlık tarafından yapılan bu önemli açıklama, evde bakım hizmeti alan vatandaşların ve ailelerinin yakından takip ettiği bir konuda yapılan son gelişmeleri yansıtmaktadır.

TOPLAMDA 2 MİLYAR 417 MİLYON TL YATIRILIYOR

Bakan Derya Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile odaklı bir anlayışla sosyal yardım politikalarını sürdürmeye devam ettiğini ve Evde Bakım Yardımı desteği kapsamında Mart ayı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bu ödemelerin toplam tutarı 2 milyar 417 milyon TL olarak belirtildi.

Dar gelirli vatandaşlara 4 bin 337 TL destek ödemesi

2023 ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım aylığının 2022 yılındaki tutarı olan 3.336 TL’ye zam yapıldı ve yeni tutar 2023 yılında 4.337 TL olarak belirlendi.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım aylığı, bakıma muhtaç olduğu belgelerle kanıtlanmış hastalara bakım sağlayan kişilere devlet tarafından ödenen bir hasta bakım parasıdır. Bu aylık, üçüncü kişiler tarafından bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabalar, vasisler gibi kişilere verilir. Aylık tutarı, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olması durumunda evde bakım aylığı adını alır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Engelli kişilere evde bakım yardımı alabilmek için, hane halkının toplam net geliri hesaplanarak, hane halkı sayısına bölünüyor. Bu hesaplama işlemi sırasında engelli kişi de dikkate alınıyor. Evde bakım yardımı alabilmek için, engelli kişinin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmak gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını öğrenmek için artık e-Devlet üzerinden kolayca sorgulama yapabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

Burada maaş ödemesi ile ilgili tüm detayları görebilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği E-Devlet’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesi altında yer almaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ (E-DEVLET)

Dar gelirli vatandaşlara 4 bin 337 TL destek ödemesi

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Ağır engelli raporu olan ve günlük ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan kişiler, devlet tarafından verilen evde bakım maaşını alabilirler. Evde bakım maaşı her ayın 15-31 arasında hesaplara yatar ve başvuru sonuçları genellikle 3-6 ay içinde açıklanır. Maaş ödemesi sorgulamak için e-Devlet uygulamasına giriş yaparak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri” yazmanız yeterlidir. Detaylar açılan sayfada yer alacaktır.

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

  • Gelir kriterlerinin uygun olması,
  • Bakıma muhtaçlık kriteri,
  • Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.