Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Daha önce hiç tank kullanmadım!

Darbe girişimi sırasında hainlerin kullandığı tankı vatandaşların ele geçirmesinin ardından kullanan kamyon şoförü ve vinç operatörü Mehmet Köse, tankı nasıl kullandığını anlattı.

Daha önce hiç tank kullanmadım!
25 Temmuz 2016 11:15

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi sırasında görevde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli kamyon şoförü Mehmet Köse’nin tank sürerkenki görüntüleri sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.

Göztepe’de E-5 karayolu üzerinde bulunan tankı kullanan 4 çocuk sahibi Mehmet Köse, “Bu olaylar duyulur duyulmaz göreve çağrıldım. Ben Büyükşehir Belediyesinde kamyon şoförü olarak çalışıyorum. Sabaha kadar nöbetteydik. Sabaha karşı vatandaşlar tarafından ele geçirilen tankın yolda olduğu söylendi. Büyükşehir belediyesi vinç gönderdi. Gittik vincin 55 tonu kaldıramayacağını gördük. Bu esnada anahtarları istedim. İçine girdik. 5 dakikada çalıştırdım. Daha sonra kullandık” şeklinde konuştu.

Daha önce hiç tank kullanmadığını belirten Köse, “Askerliğimi komando olarak yaptım. Daha önce tankı ancak dışarıdan gördüm. Tereddüt ettin mi dersen hiç tereddüt etmedim. Normal bir araç gibi sürmeyi denedim ve başardım Allah’ın izni ile. Bir ileri gitme ehliyetim var. Bir de helikopterle uçak kullanmayı istiyorum Allah nasip ederse” diye konuştu.

Rizeli olan ve 1980 darbesinde de kendi memleketinden darbeye destek çıkmadığını dile getiren Köse, o gece görev yapan halka da demokrasiye sahip çıktığı için teşekkür etti.Öte yandan darbe gecesi tank kullanırkenki görüntüleri de cep telefonuna yansıyan Köse,görüntülerde tankta bir süre inceleme yapıyor. Ardından tankı hareket ettiren Köse, hızla yolda ilerliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.