Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

CUMHUR’UN DÜĞÜNÜ

20 Ağustos 2019 14:03

İnsanoğlu doğduğu büyüdüğü yeri gurbette hep arar, özler ve aidiyet duygusu yoğun ise gözünde tüter. Bayram olduğunda bir heyecan kaplar doğduğu yerleri görmek için. Koşa koşa gider topraklarına. O ne özlemdir öyle. Araba ile topraklarına ulaşmaya başladığında yüreği hızlı atmaya başlar. Yol çabucak bitiverir.

Hayrettin Kaya

Sonra ise dönüş yolculuğu da bitmez. Memleket havası iyi gelir sosyal medya hesaplarından yayın yaparsın.

Heyecanın bir kat daha artar. Anıların geçtiği cadde ve sokaklarda anılarını tazelersin. Eş dost hısım akrabaları görür hasret giderirsin. Sevdiklerinle kucaklaşırsın.

Anılarınla sarhoş gibi yürürüsün çocukluğun geçtiği yerlerde. Birde ilkokul, Ortaokul ve lise arkadaşlarınla bir araya geldiğinde sohbet tavan yapar, kırk yıl önceki anıları daha dün olmuş gibi konuşur güler ve güldürürsün. Dünyanın hiçbir yerinde bu keyfi alamasın. Vellasıl, benim kasabam Ayancık’ta mutlu olmamak imkânsız. Bizim kuşağın delikanlısı dır Cumhur Öztürk;Ortaokul da,lisede beraber aynı sıraları paylaştık,aynı sahada top koşturduk.

.Çok anılarımızı paylaştık birlikte.Yaşama dair çok şey biriktirmişiz beraberken.Zaman hızlı ve acımasız çabucak geçiyor. Hepimiz gurbet kuşları gibi bir yerlere savrulduk.Bizim kuşaktan ,dostum Çetin Kurtuluş İzmir’e ,ben ve Enver Çetinkaya İstanbul’a geldik.Yaşamımızı buralarda sürdürdük.Memlekette kalıp memleket havasını devamlı alan arkadaşlarım,kardeşlerim Çetin Özcan,Seyfi Özer ve Turgay Karasu yaşamlarını kasabamda devam ettirdiler ve ettirmeye de devam ediyorlar.

Bayram süresinde ailelerimizle hep birlikte olduk bizi ağırladılar kendilerine konukseverlikleri için teşekkür ederim.. Yedik içtik anılarımızı tazeledik. Cumhur’un daveti üzerine düğününe katıldık. Düğünde her kesimden insanlar vardı. Yani Cumhur oradaydı. Bu güzel düğün töreninde her kesimden insanlar akın akın gelmişlerdi. Ayancık köyü tarihi bir gece yaşadı.

Oyunlar oynandı. Halaylar çekildi. Herkes içten, samimi Cumhur ve Yeliz’in mutlu gecesine eşlik etti. Devlette oradaydı, millette. Gecenin sürprizini Kocaeli Vali yardımcısı eski Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız ve sanatçımız Şerafettin Çaylı düet yaparak Cumhur’a düğün hediyesi güzel üç türkü söyleyerek geceye damga vurdular. Daha sonra ‘’Ayancık Eymeleri orta yaş korosu’’ sahnede yerini alarak söyledikleri şarkılar ile geceye neşe verdiler.. Finalde CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’de bir şarkı söyleyerek gece mutlu bir şekilde sona erdi.

Eğer sevgi ve saygı var ise her zaman mutlu olursun..Mutlu olmak için mutluluk reçetesini yazmana gerek yok. Her yerde mutluluk hormanı dolaşır ve beslenirsin. Mutlu olmanın yollarını aramasın hiçbir yerde.Çünki ayak bastığından itibaren serotonin sarmıştır her yerini. Cumhur’un düğünü büyük bir katılım ile Cumhur ile gerçekleşti…

Cumhur ve Yeliz kardeşime hayat boyu mutluluklar dilerim…

ADİL YILDIZ İSTANBUL 19/8/2019

CUMHUR’UN DÜĞÜNÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.