Dolar 34,1003
Euro 37,9518
Altın 2.820,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 25°C

Cuma Namazı ve Saatleri

Cuma günü kılınan özel namaz olan Cuma namazı ve ezan saatlerini öğrenmek için doğru adrestesiniz. Haftanın en kutsal gününe dair detayları buradan takip edebilirsiniz.

Cuma Namazı ve Saatleri
15 Mart 2024 11:04

Cuma namazı, haftalık bayram olan cuma günleri, öğle namazı vaktinde kılınır ve cemaatle kılınması gereken farz bir namazdır. Ramazan ayının beşinci günü ve ilk cuma günü, vatandaşlar “Cuma namazı saat kaçta Diyanet?” sorgulaması yaparlar.

Cuma Namazı ve Saatleri

Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre bazı illerde 15 Mart 2024 Cuma namazı saatleri şu şekildedir:

Cuma Namazı ve Saatleri

  • Adana cuma namazı saati: 12.53
  • Ankara cuma namazı saati: 13.03
  • Bursa cuma namazı saati: 13.18
  • İstanbul cuma namazı saati: 13.18
  • İzmir cuma namazı saati: 13.25

Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatinizi öğrenmek için Diyanet namaz saatleri linkine tıklayabilirsiniz.

Cuma Namazı ve Saatleri

Cuma Namazının Hükmü

Cuma Namazının Hükmü

Cuma namazı, akil, bâliğ, mukim ve mazereti olmayan erkeklere farz-ı ayındır. Farz oluşu Kitap, Sünnet ve icma ile sabittir. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılına gelmiş ve farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

Cuma Namazı ve Saatleri

Zuhr-i Âhir Namazı

Zuhr-i Âhir Namazı

Zuhr-i âhir, son öğle namazı demektir. Bazı İslâm bilginleri, bir yerleşim yerinde birden fazla mescitte cuma namazı kılındığında ihtiyaten o günkü öğle namazının kılınmasını önermişlerdir. Zuhr-i âhir adıyla kılınan bu namaz, cuma namazına dahil değildir. Her bir camide kılınan cuma namazının ayrı ayrı geçerli olması esas olup cuma namazı kılanların ayrıca zuhr-i âhir namazı kılmaları gerekmez.

Cuma Namazı ve Saatleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.