Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

“Çok farklı lezzete sahip”

Sinop’un tescilli lezzetine tatilci ilgisi

“Çok farklı lezzete sahip”
Aslan Özdemir
23 Temmuz 2018 11:07

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent Sinop’un tescilli lezzeti nokul, yerli ve yabancı turistlerin ilgini çekiyor. Eskiden sadece bayramlarda özel olarak üretilen nokul, son yıllarda gelen yoğun talep üzerine artık her gün üretilerek kentteki farklı mekanlarda satışa sunuluyor. Sinop Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu ve takibiyle yaklaşık beş ay önce Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) yöresel lezzet olarak tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi verilen nokul, üreticileri tarafından yurt içinde farklı kentlere de gönderilmeye başlandı. Kentte 15 yıldır ürettiği Sinop nokulunu yurt içi ve dışına gönderen İsmail İstankol, gazetecilere yaptığı açıklamada, tescilli ürünlerine gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Nokulun artık sadece Sinop’un değil, Türkiye’nin markası haline geldiğine işaret eden İstankol, “Nokul özellikle yurt dışından kentimize gelen turistlerin bir hayli ilgisini çekiyor. Gösterilen bu ilgi memnuniyet verici” dedi.

Hayrettin Kaya

Nokulun önceki yıllarda sadece bayramlarda üretildiğini anımsatan İstankol, “Kentimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz bu farklı lezzeti tatmak istiyor. Yaz sezonunda olmamızdan dolayı şu an nokula yoğun ilgi var. Buraya gelemeyen vatandaşlar da sipariş veriyor. Elimizden geldiği kadar onlara ulaştırmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı. Tatil için Van’dan Sinop’a gelen Haydar Çakmak ise ilk kez nokulu tatma fırsatı bulduklarını, çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Ülkenin marka değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çakmak, “Nokul da tescili yapılmış, marka olmuş bir lezzet. Yani ülkemizin bir markası. Ailece ilk kez tatma fırsatı bulduk. Gerçekten çok farklı lezzete sahip. Neden marka olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Tatil bitiminde memleketimize de götüreceğiz. Orada akraba ve yakın dostlarımıza ikram edeceğiz. Daha sonra sipariş yoluyla da temin edebiliriz.” diye konuştu. Sinop nokulu, yumurta akı, süt, sıvı yağ, tereyağı ile hazırlanan hamurun açılarak içine toz şeker, çekilmiş ceviz ve kuru üzüm serpilmesiyle hazırlanıyor.

"Çok farklı lezzete sahip" "Çok farklı lezzete sahip"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.