Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

CHP’Lİ KARADENİZ: ÇKS BAŞVURU SÜRESİ UZATILSIN

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını kaçıran üreticilerin mağdur olmaması için üreticilerin 31 Aralık’a kadar başvurabilecekleri düzenleme yapılmasını istedi.

CHP’Lİ KARADENİZ: ÇKS BAŞVURU SÜRESİ UZATILSIN
Aslan Özdemir
6 Ekim 2017 15:41

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını kaçıran üreticilerin mağdur olmaması için üreticilerin 31 Aralık’a kadar başvurabilecekleri düzenleme yapılmasını istedi.

Hayrettin Kaya

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, başta Sinop’ta olmak üzere yurdun birçok yerinde üreticilerin ÇKS başvurularını zamanında yapamadığını, üreticilerin mağdur olmaması için sürenin uzatılmasını talep ettiklerini söyledi. ÇKS başvurularının 30 Haziran’da sona erdiğini hatırlatan Karadeniz, bu tarihi kaçıran çok sayıda çiftçi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Sadece Sinop Erfelek ilçemizde çoğunluğu fındık üreticisi 60 üreticimiz ÇKS kaydını zamanında yapamadı. Sadece süreyi kaçırdıkları için başta fındık desteklemelerinden, mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklerden yararlanamayacaklar. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelecek zararlar nedeniyle kredi borçlarının ertelenmesi ya da afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal yardımdan faydalanamayacaklar. Önceki yıllarda başvurular için süre uzatımı yapılıyordu. Bu yıl yapılmadı. Çiftçilerimizin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak, ÇKS başvurularının  31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılması, üreticilerimizin mağdur olmaması için acilen karar alınması gerekiyor” dedi.

Karadeniz, çiftçilerin mağdur olmamaları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ile görüşeceğini, üreticilerin taleplerini Bakan Fakıbaba’ya ileteceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.