Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 27°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 28°C

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Yüksel Üstün ‘Emekten yana sokaktayız’

CHP Ayancık İlçe Kadın Kolları Başkanlığı Ayancık Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması düzenledi.

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Yüksel Üstün ‘Emekten yana sokaktayız’
10 Mart 2016 14:34

CHP Ayancık İlçe Kadın Kolları Başkanlığı Ayancık Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması düzenledi.

Ayancık CHP kadın kolları adına basın açıklaması yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Yüksel Üstün şunları söyledi: Emekten yana sokaktayız. İşte tam bu sebepten Özgecan Yasası bir an önce TBMM’den çıksın istiyoruz.

Değerli Basın Emekçileri,
“Bugün Dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart.

8 Mart’ın tarihi kökenine de atıf yaparak, 1850 yılının 8 Mart’ın da daha iyi çalışma koşulları isteyerek göreve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu görev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz.
Değerli Basın Emekçileri,
8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında Türkiye Büyük Millet Meclisi 5. Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının Milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil toplum içindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazları ile anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz.
Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişiminde kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle doğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavırlarıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.